BENJAMIN SAVŠEK

Zlati Beni bo teden dni brez čolna

Olimpijskega zmagovalca Benjamina Savška dočakali v domovini. Zjutraj ob zvokih harmonike, popoldan so ga častno poškropili gasilci.
Fotografija: Najbolj je bil vesel srečanja z družino. FOTOGRAFIJi: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Najbolj je bil vesel srečanja z družino. FOTOGRAFIJi: Voranc Vogel

Olimpijskega prvaka v slalomu na divjih vodah Benjamina Savška je včeraj zjutraj ob vrnitvi v domovino na letališču Jožeta Pučnika pričakala stoglava množica družinskih članov, klubskih prijateljev in navijačev in ga ob zvokih harmonike veselo pozdravljala.


Zlati Beni se je na sprejemu, ki sta ga zanj pripravila njegova družina in Kajak kanu klub Tacen, še precej neprespan po dolgem poletu iz Tokia prek Carigrada, dobre volje zahvalil vsem za podporo ob uspehu njegove kariere. Obilico sreče pa je poslal tudi nazaj na Japonsko, kjer sta včeraj do olimpijskega polfinala priveslala njegova reprezentančna kolega Peter Kauzer in Alja Kozorog. Skupaj z zbrano množico se je razveselil tudi olimpijskega zmagoslavja Primoža Rogliča.

34-letni Ljubljančan je na novinarski konferenci med sprejemom povedal, da se najbolj veseli srečanja z domačimi in da je medalja poplačilo za več let trdega dela. Zato bo zdaj na vrsti tudi zasluženi počitek, ki ga namerava izkoristiti brez svojega zvestega spremljevalca – kanuja. »Ta bo zdaj vsaj kakšen teden postavljen ob stran. Potem bom pa videl, ali ga bom vzel s seboj na dopust,« je povedal s širokim nasmehom.
Naš zlati kanuist
Naš zlati kanuist

Savšek je z zbranimi še enkrat podoživel svojo sanjsko vožnjo, s katero si je priveslal večno olimpijsko slavo: »Res mi je uspela prav posebna vožnja. Še nekaj več sem dodal temu, kar sem načrtoval.« Pri tem se ni pozabil zahvaliti Petru Kauzerju, ki ga je v ponedeljek pred tekmo, po neprespani noči, bodril z besedami: Pojdi na vse ali pojdi domov (Go big or go home). »To mi je res dalo motivacijo. Odpeljal sem vožnjo kariere,« je še dejal Savšek.

Popoldan pa je olimpijskega zmagovalca čakal še veličasten sprejem v Tacnu. Sprehodil se je od tacenskega gasilskega doma do gostilne Košir, tam pa so ga pričakali gasilci PGD Tacen in ga častno poškropili z gasilskimi brizgami.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije