NOGOMET

Zeleno-beli z več dinamita

Danes v Stožicah še zadnje dejanje 18. kroga 1. SNL. Mustafa Nukić s kombinatoriko, Charles Ikwuemesi z močjo.
Fotografija: Mario Kvesić je po hokejskem seštevku golov in asistenc najučinkovitejši Olimpijin nogometaš. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Mario Kvesić je po hokejskem seštevku golov in asistenc najučinkovitejši Olimpijin nogometaš. FOTO: Črt Piksi

Današnje zadnje dejanje 18. kroga 1. SNL ponuja vrsto dvobojev. Eden je pomenljiv, Mustafa Nukić ali Charles Chukwubuikem Ikwuemesi? Oba sta zabila po šest golov v tej sezoni 1. SNL. Tudi v tokratnem derbiju bosta imela vidni vlogi, morda najpomembnejši. A 31-letni Ljubljančan (v soboto bo dopolnil 32 let) in 10 let mlajši Nigerijec sta daleč od vrha najboljših strelcev.

Olimpijin trener Albert Riera, ki bo zaradi kazni moštvu dirigiral s tribune, se zaveda, da nima klasičnega strelca. Nukića je žrtvoval za vlogo št. 9, a ve, da je njegovo najmočnejše orožje kombinatorika, ki v igri z večjo posestjo žoge omogoča, da lahko drugi prihajajo v priložnosti in zabijajo. Nukićevo strelsko slabost (gola ni dosegel že od 10. kroga v Murski Soboti) in igralno odliko na najboljši možni način izkoriščata nepričakovani prvi strelec zeleno-belih, 20-letni Svit Sešlar, in odlični Hercegovec Mario Kvesić. Prvi je zabil že osem golov, drugi pet, od tega je dva dosegel v Celju, a dodal še šest podaj, s čimer je po hokejsko najučinkovitejši Ljubljančan. Sešlar je pri devetih točkah, Nuka pri 10.

Olimpijina zvezna vrsta je najmočnejše orožje, a tudi celjska ima dodano vrednost. Ikwuemesi (šestim golom je dodal še dve podaji) je bil sicer ključni mož pri celjskem preobratu v prvem medsebojnem dvoboju in je za branilce težko ukrotljiv, ko je z glavo pri stvari. Na videz je napadalec, kakršnega si želi vsak trener in moštvo, močan, visok, robusten, hiter, toda še prezelen, da bi bil stanoviten. Glavne niti ob drugih pomočnikih vlečeta izkušena "ideologa", povratnik v Celje Denis Popović in prekmurski motor Nino Kouter, ki je dosegel enega od štirih celjskih zadetkov v prvem dvoboju. Zadnji zvezni igralec je doslej v tej sezoni zbral tri točke (2 + 1) – kot Denis. Nino je statistično na ravni igralnega položaja, Denisu manjka gol, dva ali asistenca več.

Ne le zaradi velike razlike v točkah, tudi zavoljo števila danih in prejetih golov so zeleno-beli veliki favoriti. Slabo za zasledovalce, vštevši razigrane Mariborčane, ki so s tretjo zaporedno zmago z najmanj tremi goli razlike ujeli šampionsko formo. Prepozno? 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije