NOGOMET

Že kot najstnik do prvega milijona

Ansu Fati novi čudežni deček španskega nogometa. Barcelona drevi proti Samirju Handanoviću & Co.
Fotografija: Ansu Fati je novi čudežni deček pri Barceloni. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ansu Fati je novi čudežni deček pri Barceloni. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Zvezdniki Barcelone bodo v drugem krogu lige prvakov drevi na stadionu Camp Nou gostili nogometaše Interja, s katerimi orožji bodo napadli Ljubljančana Samirja Handanovića v vratih moštva iz Milana, pa včeraj – vsaj javno – še ni bilo nič znano.

Strateg španskih prvakov Ernesto Valverde si je vidno oddahnil, potem ko se je ob Francozu Ousmanu Dembéléju v ponedeljek na treningu soigralcem spet pridružil Lionel Messi, ki je pred tednom med tekmo z Villarrealom, Argentinčevo prvo v tej sezoni, staknil novo poškodbo. Kot kaže, je šlo res le za lažjo, kakor so upali v katalonskem klubu.

Na današnji tekmi, ki bo imela slovenski pridih tudi zaradi sodnika Damirja Skomine ter njegovih pomočnikov Jureta Praprotnika, Roberta Vukana in Radeta Obrenovića, je zavoljo kolenskih težav zelo vprašljiv tudi nastop Barceloninega čudežnega dečka Ansu(mane)ja Fatija.
Medtem je prišlo na dan, koliko zasluži komaj 16-letni napadalec iz Gvineje Bissau, ki ima po novem tudi španski potni list.

Kakor so izbrskali pri španskem časniku Mundo Deportivo, je Fati, ki je v tej sezoni zabil že dva gola v elitni španski ligi, konec julija z vodstvom katalonskega velikana sklenil triletno pogodbo, za podpis pa so ga nagradili s premijo v višini 700.000 evrov. Pri pogajanjih je sodeloval tudi Lionelov brat Rodrigo Messi.

Dokler bo Ansu – odškodnina zanj znaša 100 milijonov evrov – uradno član mladinske ekipe, bo prejemal šestmestne zneske (v prvi sezoni 300.000 evrov), takoj ko bo postal stalni član udarne ekipe, bo z zaslužkom prebil milijon, pri čemer bi se v drugi sezoni plača povečala na 1,250.000 in v tretji na poldrugi milijon evrov. Ni kaj, lepa žepnina za sila obetavnega nogometaša afriškega rodu, ki bo 31. oktobra upihnil šele 17. svečko na torti za rojstni dan. Miha Šimnovec

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije