POLETI

Zaradi Ronalda je zamenjal ekipo

Timi Zajc po petih posamičnih tekmah najvišje uvrščeni Slovenec. Peter Prevc bo po težavah z gležnjem prvič tekmoval v Engelbergu.
Fotografija: Timi Zajc ne skriva več, da njegove želje segajo vse do zmagovalnega odra. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Timi Zajc ne skriva več, da njegove želje segajo vse do zmagovalnega odra. FOTO: Matej Družnik

LAŠKO – Zadnja otoplitev ni zaobšla niti južne Nemčije. Nekje v času včerajšnje novinarske konference v Laškem, na kateri so vodilni možje pri največji slovenski pivovarni še za pet let podaljšali sponzoriranje naših smučarskih skakalcev in skakalk, je iz Titisee-Neustadta prišla novica, da so tamkajšnji prireditelji hitro položili orožje pred napovedanim dežjem in temperaturami okrog 10 stopinj Celzija ter odpovedali tekmovanje za svetovni pokal, ki bi ga morali konec tega tedna izvesti na skakalnici Hochfirst. Kakor koli že; Peter Prevc, ki se vrača po prestanih težavah z gležnjem, tja tako ali tako ne bi odpotoval, je pa potrdil, da se bo prvič v tej sezoni med elito predstavil čez deset dni v Engelbergu – na tradicionalni generalki pred novoletno turnejo v Nemčiji in Avstriji. Ob njem in njegovem (naj)mlajšem bratu Domnu Prevcu, ki si s četrtima mestoma iz Kuusama za zdaj lasti najvišji slovenski (moški) uvrstitvi v poolimpijski tekmovalni zimi 2018/19, je moral na veliko vprašanj odgovoriti tudi Timi Zajc, ki je z desetim mestom ta čas naš najvišje uvrščeni skakalec v svetovnem pokalu.

Začel še boljše od želja

»Če sem iskren, je bil moj start v novo sezono še boljši, kot sem si želel. Skoki so zelo stanovitni, rezultati pa vrhunski. Zato grem lahko z mirno glavo na naslednje preizkušnje,« je uvodoma dejal 18-letni član SSK Ljubno BTC, ki ne skriva več, da njegove želje segajo vse do stopničk. »Zagotovo si jih želi vsak, ki je enkrat blizu vrha. A bom moral seveda za uresničitev te želje še naprej delati čim boljše skoke, globoko v sebi pa verjamem, da jih bom dočakal prej ali slej. Če si vseskozi zraven, se ti pač na eni skakalnici že morajo pokriti vsi dejavniki,« je presodil Zajc. A je – kot je pristavil – zanj zdaj pomembneje, da bolj ali manj redno osvaja točke, se uvršča med petnajsterico, deseterico, kot pa da bi enkrat skočil na stopničke in nato preostanek sezone trepetal za uvrstitev v finale. Potem ko je bil v prejšnji sezoni novinec med elito in je bilo zanj bolj ali manj vse novo, mu je v tej lažje tudi zato, ker zdaj že pozna skakalnice. »Poleg tega poznam celoten proces, ves cirkus in druge tekmovalce. Iz vsakega zornega kota mi je zato malce lažje,« je priznal najstnik iz Hramš pri Dobrni, ki si na tekmovanjih deli hotelsko sobo z Anžetom Laniškom. »Vzdušje v ekipi je zelo sproščeno, veliko se zabavamo in na ta način odmislimo tekme. Čas si krajšamo s poslušanjem glasbe, igranjem računalniških igric (playstation), pri čemer največ igramo nogomet (FIFA) in košarko (NBA),« je razkril in na vprašanje, kateri klub zastopa v teh igricah, odvrnil, da je glede tega nastala manjša zmešnjava. »Ker navijam za Ronalda, sem moral zato tudi v igrici prestaviti na Juventus,« je Zajc še povedal v smehu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije