ALPSKO SMUČANJE

Žan Kranjec po očetovi smrti nazaj na start s posebnim sporočilom

Na sporedu je veleslalom v Alta Badii, ki mu zelo ustreza.
Fotografija: Žan Kranjec. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Žan Kranjec. FOTO: Jure Eržen, Delo

Po nedavni družinski tragediji se najboljši slovenski alpski smučar Žan Kranjec vrača na tekme svetovanega pokala, je namreč na startnem seznamu jutrišnje veleslalomske tekme v Alta Badii. Po očetovi smrt je bil sicer njegov nastop v Dolomitih vprašljiv.

Njegov nedeljski nastop bo nekaj posebnega. Nastopil bo na svoji jubilejni stoti tekmi svetovnega pokala, veleslalom na Gran Risi pa bo tudi prvi po smrti očeta, ki je izgubil življenje v nesreči pri delu.
Preberite tudi:
Smučar Žan Kranjec v tragični nesreči izgubil očeta


Kranjec se je s svojim dolgoletnim pokroviteljem Petrolom dogovoril, da lahko izjemoma nastopi brez sponzorske čelade. Namesto te si bo nadel čelado s sporočilom, da nastopa v spomin na očeta. »Dad, for you« oziroma »Oče, zate« bo pisalo na Kranjčevem čelu, kar so odobrili tudi pri Mednarodni smučarski zvezi, je danes poročal slovenski športni portal Sportal.

Vodičan bo nosil startno številko tri, tekma se bo začela ob 10. uri. 

Na zahtevno progo Gran Risa ga sicer vežejo lepi spomini. Prav na tem prizorišču je pred sedmimi leti s 23. mestom na veleslalomu osvojil svoje prve točke v svetovnem pokalu, pred tremi leti pa s tretjim veleslalomskim mestom tudi prvič stopil na oder za zmagovalce.

Podobna družinska tragedija se je sicer v začetku letu dogodila tudi najboljši smučarki zadnjih let Mikaeli Shiffrin. Njen oče se je prav tako smrtno ponesrečil, ko je padel s strehe. Američanka se je v svetovni pokal vrnila šele v tej sezoni (prejšnjo je predčasno prekinil koronavirus) in nadvse čustveno proslavila tudi svojo zadnjo zmago v Courchevelu, ki jo je posvetila preminulemu očetu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije