SKOKI

Zajc v boju za zlato za las preskočil Žabo

Peter Prevc se je moral na državnem prvenstvu sprijazniti z 10. mestom. Med smučarskimi skakalkami lovoriko v Kranju ubranila Ema Klinec.
Fotografija: Timi Zajc se je po letu 2017 spet veselil naslova državnega prvaka na plastiki. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Timi Zajc se je po letu 2017 spet veselil naslova državnega prvaka na plastiki. FOTO: Miha Šimnovec

KRANJ – Medtem ko je Planica minuli konec tedna gostila kitajsko prvenstvo v smučarskih skokih, so se na 110-metrski napravi v Kranju predvčerajšnjim merili najboljši slovenski skakalci. V ženski konkurenci je zlato lovoriko ubranila Ema Klinec (SSK Žiri), ki je s skokoma, dolgima 106,5 in 100,5 metra, za 2,1 točke ugnala ilirijanko Uršo Bogataj (104 m in 101 m), tretja pa je bila Emina klubska kolegica Nika Križnar (105,5 m in 97 m).

Med moškimi se je naslova državnega prvaka veselil Timi Zajc (SSK Ljubno BTC), ki je v uvodni seriji doskočil pri 108 metrih in v finalu pri 99 metrih, kar je bilo na koncu dovolj, da je za pičle 1,6 točke pustil za seboj Anžeta Laniška - Žabo (109 m in 98,5 m), člana SSK Mengeš, ki je pred tednom dni zablestel z zmago na sklepnem dejanju velike nagrade FIS v Klingenthalu. Na najnižjo stopnico odra za najboljše se je povzpel skakalec ihanskega Sama Tilen Bartol (105,5 m in 98,5 m). Na nehvaležnem četrtem mestu je pristal Cene Prevc, za njim so se zvrstili Anže Semenič, lanski prvak Rok Justin, Lovro Kos, Žak Mogel, Jernej Damjan in kot deseti Peter Prevc.

Na tekmi mešanih ekip je bila najboljša Ilirija (v postavi Špela Rogelj, Urša Bogataj, Lovro Kos in Matija Vidic). Že dan prej so podelili kolajne najboljšim v nordijski kombinaciji; pri dekletih je pred Silvo Verbič (SK Triglav) in Špelo Mastnak (SD Vizore) zmagala Ema Volavšek (SSK Ilirija), v moški konkurenci pa je vlogo favorita upravičil Vid Vrhovnik (SSK Ljubno BTC), ki si je naslov državnega prvaka priskakal in pritekel pred svojima nekdanjima klubskima kolegoma Ožbejem Jelenom in Rokom Jelenom (oba SSK Velenje). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije