Z zelenice za mešalno mizo

Djibril Cisse bo nocoj kot DJ nastopil v Cirkusu. Z Liverpoolom je leta 2005 osvojil ligo prvakov.
Fotografija:
Odpri galerijo

Djibrilu Cisseju, nekdanjemu nogometnemu zvezdniku, je bila glasba položena v zibelko. Resno je vzel prvi črki imena. Ko je kopačke obesil na klin, je postal DJ. Nocoj v ljubljanskem Cirkusu ne bo žongliral, temveč mešal muziko in poskušal s tem navdušiti občinstvo.

Zanimiv tip je, 38-letni Cisse. Spominjamo se ga po nenavadnih pričeskah, bil je prvi, ki je obul nogometna čevlja različnih barv. Vrhunec njegove kariere je bil na znameniti tekmi lige prvakov leta 2005 v Istanbulu, kjer je Liverpool po zaostanku z 0:3 proti Milanu uprizoril neverjeten zasuk. Cisse je zadel eno od enajstmetrovk. »To je bil res vrhunec moje kariere. Kot otrok vedno sanjaš o lovorikah in liga prvakov je največja v klubskem nogometu. Tisto sezono smo osvojili tri in v vseh treh finalih sem bil strelec,« se je pohvalil Cisse, ki je nastopil v filmu Taxi 4 in francoski različici oddaje Zvezde plešejo.

Liverpool je spet evropski prvak, nič mu ne more preprečiti osvojitve angleške lovorike po 30 letih. »Res sem ponosen na ta klub, še vedno se počutim del rdeče družine. Kadar pridem na Anfield, se mi zdi, kot da nisem nikdar odšel,« je povedal nekdanji francoski reprezentant, ki je kariero sklenil leta 2017. »Ponosen sem in upam, da bodo šli otroci po mojih stopinjah,« pravi Cisse, ki ima z bivšo ženo Jude tri sinove, to so Cassius, Prince Kobe, Marley Jackson. Prince Kobe nosi ime nedavno umrlega košarkarja Kobeja Bryanta. »Zame je bil navdih, vzornik mladim. Drugi sin je zdaj star 11 let, hudo mu je bilo,« se je obraz zresnil Djibrilu, a se je hitro razvedril, ko je beseda nanesla na glasbo.
 

Tudi malo po balkansko


»Za didžeja sem se začel učiti že pri 14. Glasba ima veliko moč. Ljudje pridejo v klub s svojimi problemi, za dve ali tri ure jih pozabijo in se prepustijo ritmu,« je povedal Cisse, ki ne more primerjati občutka, ko zabije gol, s tistim, ko vidi, da ljudje uživajo ob njegovih mojstrovinah za mešalno mizo. »Obe stvari mi dajeta zadoščenje, je pa adrenalin vendarle drugačen.«

V Cirkusu bo eksperimentiral. »Sem DJ odprtega formata. To pomeni, da vrtim vse, tukaj bom tudi nekaj balkanske glasbe, največ pa seveda hip hopa, housa, soua, vse živo,« je razkril Cisse, ki glasbe ne jemlje kot poklica. Denarja pač ne potrebuje. »To je moja strast. Na srečo imam dovolj časa, da počnem, kar mi govori srce.« Ima tudi modno znamko Mr. Lenoir, pred dnevi se je sprehodil po brvi na reviji Jean Paul Gaulthier.
Bil je najmlajši otrok od sedmih v priseljenski družini na jugu Francije. »Ni bilo lahko, težki časi so bili. Od sedmega otroka ni bilo kaj dosti koristi, zato sem želel pomagati mami in družini, ko bo prišel moj čas. Nogomet me je rešil ulice, živel sem le zanj, šola mi ni bila pri srcu,« se je spomnil Cisse.

Odraščal je v muslimanski veri in se spreobrnil v katoliško. »Ne razumem, zakaj se ljudje toliko ukvarjajo s tem. Verjamem v boga, to je edino pomembno,« je razmišljal Cisse. Je potemtakem pošteno reči, da je bog DJ, kot je naslov uspešnice Faithless? »Bog je marsikaj: DJ, modni oblikovalec, nogometaš. Varuje ljudi in želi narediti svet boljši. Precej zaposlen je.« 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije