1. SNL

Vroča Bonifika iz spektakla v spektakel

Vodilni Mariborčani v 32. krogu 1. SNL danes v Sežani. Koprčane po pokalni srhljivki čaka še ligaška proti Olimpiji.
Fotografija: Koprčani so v finišu sezone v odlični formi in so v igri še za obe lovoriki. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Koprčani so v finišu sezone v odlični formi in so v igri še za obe lovoriki. FOTO: Jože Suhadolnik

Dramatična polfinalna dvoboja slovenskega nogometnega pokala oziroma pokala Pivovarne Union sta bila imenitna popotnica za ligaško nadaljevanje in nedeljski vrhunec 32. kroga na koprski Bonifiki: prihaja Olimpija z Robertom Prosinečkim. Vodilni Mariborčani bodo že danes gostovali v Sežani.

Sežana: CB24 Tabor – Maribor (sobota, sodnik Roberto Ponis, 17.30): Po velikem derbiju so Mariborčani že postavili šampanjec v hladilnik. Toda prišla je prizemljitev, ki vijolične vznemirja. Pod vprašajem je formula oziroma igralni koncept. Tako kot sta jih igralna previdnost in pragmatizem zavihtela na vrh, jim lahko tudi ukradeta naslov. Oziroma vodilo gol manj (štiri zaporedne tekme so brez prejetega gola) in ne gol več. Sežanci so nepopustljivi in še upajo, da lahko na osmem mestu ujamejo Radomljane. Trener Dušan Kosić ima na voljo novinca iz Rusije slavnega priimka, Tina Svena Sušića, nečaka slavnega Safeta Sušića.

Domžale: Kalcer Radomlje – Mura (Martin Matoša, 20.15): Radomljani mešajo štrene najboljšim. To je opozorilo za Sobočane, ki teoretično še lahko ubranijo naslov, praktično pa upajo na srečen konec s koprskim zmagoslavjem v pokalnem finalu. Četrto mesto bo v tem primeru dovolj za uvrstitev v evropsko tekmovanje, a lovijo tretjega, da ne bi bili odvisni od drugih.

Ljubljana: Bravo – Domžale (nedelja, Nejc Kajtazović, 15.00): Dejan Đuranović je (ali še bo) plačal davek za neposrečeno sezono Domžalčanov. A bi težko bil glavni krivec, ker je bilo preveč nesrečnih okoliščin, od poškodb do prodaj. Prihodnost je znova v rokah šampionskega trenerja Slaviše Stojanovića. Toda pozor, mu lahko dajejo podobno logistično podporo v denarju in ljudeh, kot jo je imel pred petnajstimi leti? Tu pa bi tudi priljubljeni Slave lahko naletel na prevelike apetite klubskih selektorjev. Tekma bo le trening.

Koper: Koper – Olimpija (Slavko Vinčić, 20.15): Bravo za Koper. Srhljiv in srečen, a zaslužen konec pokalne bitke s Celjani (iz enajstmetrovke jo je v 95. minuti odločil Abede Osuji, na dan, ko je postal očka) je potrdil, da so Koprčani že šampioni sezone. Četudi še niso nič osvojili, razen naslova igralno najboljših na igrišču. Toda želijo več, želijo vse. Čudež bi bil že ena lovorika, potencial imajo za obe, realnost pa je, da se nadpovprečno trošijo. Olimpija, ki ni brezskrbna, bo šla v tekmo v vlogi favoritinje, ker bo sveža in polna moči. S točko bodo Koprčani prihodnjo soboto zadovoljni odšli v Ljudski vrt.

Kidričevo: Aluminij – Celje (ponedeljek, Dejan Balažič, 17.30): Danes za jutri, to je rdeča nit tekme, ki ne odloča o ničemer. Gostitelji sicer še upajo na čudež, da bi ujeli in prehiteli Sežančane. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije