1. SNL

Vitalni šestdesetletnik hiter in odziven

Maribor po 17. krogu 1. SNL še korak bliže jesenskemu naslovu.
Fotografija: V Stožicah je Goran Milović iz gneče Olimpiji prinesel tri točke, a razkačil Sežance. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
V Stožicah je Goran Milović iz gneče Olimpiji prinesel tri točke, a razkačil Sežance. FOTO: Leon Vidic

S privlačno predstavo skozi vso tekmo in najboljšo v prvih 45 minutah 17. kroga 1. SNL je Maribor na koprski Bonifiki naredil velik korak k jesenskemu naslovu prvaka. Olimpija je z zvrhano mero sreče v zadnjih minutah strla žilave in neugodne Sežance, Mura pa po včerajšnji edini tekmi kroga in remiju proti Domžalam napada tudi vijolične, pri katerih bo v 18. krogu gostovala v četrtek.

Bravo, Maribor, čestitke Kopru in mojstrovini Daretu Vršiču. Gol iz prostega strela z roba kazenskega prostora je bil spektakularen in vreden čestitk, toda za Koprčane ni bil dovolj.


Mariborčani bi lahko do vrha napolnili koprsko mrežo v prvih 45 minutah, a so le enega. Po lepem golu Blaža Vrhovca je bil odziv Koprčanov v drugem polčasu tak, kot se je za kandidata za prvaka spodobil. A na koncu je bil Mauro Camoranesi zmagovalec trenerskega dvoboja. Če je Miran Srebrnič čakal na menjave in tako ujezil prvega moža kluba Anteja Guberca, da mu je po tekmi »navijal ušesa«, je Argentinec po šahovsko povlekel matne poteze. V igro je poslal rekonvalescenta Jana Mlakarja in presenetljivo Luko Uskokovića, s čimer je Maribor prešel s postavitve 4-3-3 na 3-5-2. Nagrada je bil zmagoviti gol najboljšega posameznika na tekmi Jana Repasa. Domžalčan je – potem ko mu je žoga prišla na noge po posredovanju domačega kapetana Aleksandra Rajčevića – dosegel gol po strelu s 15 m in ko se je žoga od vratnice odbila v mrežo.

»Odigrali smo najboljši prvi polčas, bil je zelo dinamičen in kakovosten,« se je smejalo tudi Camoranesiju za hitro in kombinatorno igro v prvem polčasu, ki je bila za vitalnega slavljenca, 60-letnika z Mladinske ulice (NK Maribor), nekaj posebnega. Predvsem predobra za sicer vztrajnega, a starejšega stoletnika. Letos na Koprskem slavijo sto let nogometa. A če je bil mariborski moštveni odziv tak, kot si ga želi vsak trener, koprskega v končnici ni bilo. Srebrniču je zmanjkalo časa. Morda bo zaradi tega tudi ob službo.


»Potem ko smo se preveč trošili v teku in so bile podaje nenatančne, je bil naš odziv v drugem polčasu dober. Drugi gol smo prejeli nesrečno, po odbitku, ampak to je nogomet,« je poskušal biti umirjen in realen Bric, ki se bo težko izvlekel.

Iz še enega neprijetnega objema Sežancev se je dobesedno iztrgala Olimpija. Toda akcija, po kateri je v 89. minuti gol za 2:1 dosegel Goran Milović, je razburila gostujoči tabor, ki je bil prepričan, da je bil storjen prekršek nad vratarjem Arianom Renerjem. Sporne odločitve glavnega sodnika Bojana Mertika in po večini v Olimpijino korist so Sežance jezile od prve do zadnje minute.

Po porazu proti Celju je Gordan Petrić že bivši trener Gorice. Srb je moštvo vodil na trinajstih tekmah in osvojil 10 točk. Zadnji dve tekmi bo moštvo vodil Florjan Debenjak

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije