MXGP

Viroza je terjala svoj davek od Tima

Gajser veliko nagrado Sardinije končal na 7. mestu, Pancar 14. Nizozemski motokrosist Calvin Vlaanderen ni skrival solz sreče.
Fotografija: Tim Gajser se ni počutil najbolje. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Tim Gajser se ni počutil najbolje. FOTO: Matej Družnik

Da se lahko v motošportu hitro marsikaj spremeni, je pokazala tudi včerajšnja velika nagrada Sardinije v motokrosu. Ko se je že zdelo, da v letošnji sezoni za svetovno prvenstvo v razredu MXGP nič oziroma nihče ne more ustaviti Tima Gajserja (Honda), je tudi slovenski šampion pokazal, da je iz mesa in krvi.

V prvi vožnji v Rioli Sardoju je že vse kazalo, da bo znova prepričljivo osvojil prvo mesto, ko je proti koncu močno popustil in ciljno črto prevozil kot drugi s skoraj sedmimi sekundami zaostanka za Nizozemcem Calvinom Vlaandernom (Yamaha). V drugo se je Gajserju godilo še precej slabše. Potem ko se je skoraj polovico dirke vozil na šestem mestu, je zapeljal z idealne linije in padel, že po njegovem pobiranju motorja pa je bilo vidno, da ni povsem pri močeh. Viroza, zaradi katere se že več dni ne počuti najbolje, je terjala svoj davek.

Po padcu, po katerem je zdrsnil na enajsto mesto, je Tim s stisnjenimi zobmi v pripeki nadaljeval vožnjo in izgubil še eno mesto. V seštevku obeh dirk je bil sedmi, tako da je prvič letos ostal brez uvrstitve na zmagovalni oder. Toda v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo 25-letni as iz Pečk pri Makolah ni izgubil veliko – v primerjavi z najbližjim zasledovalcem, Francozom Maximom Renauxom (Yamaha), ki na mivkasti progi prav tako ni blestel (4.), je zaostal za le dve točki, tako da ima Gajser kot vodilni še vedno zajetnih 79 točk prednosti.

Razred zase pa je bil včeraj Vlaanderen, ki si je na drugi vožnji pridirkal že 16,425 sekunde naskoka pred rojakom Glennom Coldenhoffom (Yamaha), za drugouvrščenim španskim povratnikom po poškodbi Jorgejem Pradom (GasGas), skupno tretjim na veliki nagradi Sardinije. »Neverjetno! Nimam besed, s katerimi bi opisal svoje veselje. Zahvalil bi se rad družini in vsem v ekipi, v kateri so mi dali vse, kar sem potreboval,« je med brisanjem solz dejal Vlaanderen, v Južni Afriki rojeni nizozemski motokrosist, po krajšem predahu pa pripomnil, da se ga bo od sreče napil.

Pancarju ducat točk

V kategoriji MX2 je zmago slavil Francoz Tom Vialle (KTM), slovenski dirkač Jan Pancar pa je s 17. in 13. mestom osvojil novih ducat točk za 14. mesto. Naslednja preizkušnja za svetovno prvenstvo bo 29. maja velika nagrada Španije. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije