NOGOMET

Vijolični so znali potrpeti v maratonu

Nogometaši Maribora tri kroge pred koncem državni prvaki. Pred njimi še tri tekme v DP in pokalni finale 30. maja v Celju.
Fotografija: Vijolični bojevniki so med slavjem preverili težo svojega šefa Darka Milaniča. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Vijolični bojevniki so med slavjem preverili težo svojega šefa Darka Milaniča. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Lovorika državnega prvaka se je vrnila v najbolj nogometno mesto v državi. Mariborčani so si tri kroge pred koncem državnega prvenstva zagotovili 15. zvezdico (prvaki so bili še v sezonah 1996/97, 1997/98, 1998/99, 1999/00, 2000/01, 2001/02, 2002/03, 2008/09, 2010/11, 2011/12, 2012/13, 2013/14, 2014/15 in 2016/17) in tako ekspresno prekinili klavrno počutje po porazu v derbiju z Olimpijo v Ljudskem vrtu.
Vijolični bojevniki so med slavjem preverili težo svojega šefa Darka Milaniča. FOTO: Tadej Regent
Vijolični bojevniki so med slavjem preverili težo svojega šefa Darka Milaniča. FOTO: Tadej Regent

»Suvereno smo šli skozi prvenstvo, čeprav je bilo vrženih ogromno polen. Dejansko je treba izpostaviti fante, ekipo, ki si je popolnoma zaslužila ta naslov, izpostavil bi Viole, od katerih imamo neverjetno podporo, in vse tiste, ki so nam v vsakem trenutku stali ob strani. Delamo dobro, zasluženo smo prvaki, zelo sem ponosen na ekipo. V tako velikem klubu imaš včasih kot trener občutek, da nisi na trenerski klopi, ampak nekje drugje, kjer te le obsojajo. Meni je užitek biti na tej klopi, saj se dogaja veliko dobrega. Stabilnost, izkušnje, želja, ambicije, tudi ogromno dela je narejenega. Od strani se misli, da je to preprosto, ampak niti slučajno ni tako. Za vsako lovoriko se je Maribor vedno močno potrudil in tudi za to,« je dejal najtrofejnejši trener v Sloveniji Darko Milanič, čigar četa je slavila pred 1400 gledalci v Celju s 3:1 (Dario Vizinger 8.; Jasmin Mešanović 74., Jan Mlakar 83., Dino Hotić 85.).


Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je v razumevajočem slogu do svojih varovancev poudaril: »Prvenstvo je maraton, na katerem imaš dobre, slabe trenutke, treba je vse to zdržati. Imamo dovolj izkušenj, da ko pridejo slabši trenutki, potrpimo, razumemo fante. Vedno ne morejo zmagati, v veliki želji lahko pregoriš. Ampak tu smo, da jih usmerjamo, in to nam je uspelo. Odločilen je bil karakter kluba, ta klub zna potrpeti, skoraj vedno zna najti pravo pot. Predvsem kadar ne gre dobro, takrat je treba najti pot, in to nam uspeva v zadnjem desetletju in še več.«

K predčasnemu slavju je Štajercem tokrat pomagala prav zasedba Olimpije, ki je doma pred vsega 400 gledalci izgubila sosedski derbi z Domžalami (1:4; Rok Kronaveter 70.; Vitalijs Maksimenko 2.-ag, Amedej Vetrih 20., Slobodan Vuk 58., Shamar Nicholson 78.).


»Tokrat je bilo vse obratno kot na tekmi v Mariboru. Nismo bili pravi in nismo bili agresivni, po zadnji tekmi smo to pot pristopili nekoliko podcenjevalno. Zaslužena zmaga Domžal,« je bil kratek in jedrnat trener zmajev Safet Hadžić, ki začenja priprave za pokalni finale 30. maja z Mariborom v Celju. Tri prvenstvene tekme bodo v tej luži za zeleno-bele nujno zlo. Prav nasprotno pa je z Muro, ki je v Kidričevem ugnala Aluminij z golom Nina Kouterja in se zavihtela na »evropsko« četrto mesto.
Do konca sezone ga bo branila pred Celjem in Aluminijem. V zadnjem, 36. krogu se bo pomerila s Celjem v svoji Fazaneriji; tista tekma zna biti odločilni spektakel za zaključek prvoligaške sezone. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije