VROČ BOJ

Vijolični ob izgubi točk zaman tožijo o merilih

Nogometaši Maribora po remiju z Aluminijem problem našli v sodnikih. Olimpija po srečni in spretni zmagi nad Celjem le še točko za vijoličnimi.
Fotografija: Ricardo Alves je zabil sedmi gol v tej sezoni in je prvi strelec Olimpije. FOTO: Aljoša Kravanja
Odpri galerijo
Ricardo Alves je zabil sedmi gol v tej sezoni in je prvi strelec Olimpije. FOTO: Aljoša Kravanja

LJUBLJANA – Resda je ozračje polarno mrzlo, toda uvod v spomladanski del državnega prvenstva nogometašev je bil vroč, kar se le da. Vodilni Maribor v 19. krogu doma ni zmogel premagati Aluminija in je izgubil dve točki ob remiju 0:0. Vijolični so zagnali vik in krik, ker je glavni sodnik Asmir Sagrković odpiskal konec tekme že po dveh minutah podaljška, čeprav so bile določene tri minute. In seveda so bili Mariborčani takrat v jurišu na zmagoviti zadetek. Hkrati so Štajerci pozorno spremljali, kaj se je pozneje dogajalo v ljubljanskih Stožicah, kjer je Olimpija na tekmi proti Celju dosegla zmagoviti zadetek za 2:1 (Issah Abass 85., Ricardo Alves 90.; Jucie Lupeta 88.) prav v sodnikovem podaljšku. V Ljudskem vrtu so v posebnem sporočilu za javnost hiteli razlagati, kako da je glavni sodnik v Ljubljani Andrej Žnidaršič še dodatno razvlekel napovedani triminutni podaljšek, in namigovali, da je s tem Olimpiji pomagal do zmage in treh točk. Resda je Ricardo Alves zadel v 94. minuti, a to samo zato, ker so se pred izvajanjem Celjani dolgo pritoževali nad sodniško odločitvijo (kapetan Elvedin Džinić je tudi prejel rumeni karton), še pred tem dogodkom pa je nekaj časa na tleh ležal celjski vratar Metod Jurhar. Podaljšanje podaljška je bilo tako povsem logično in upravičeno. Seveda pa ni bilo logično to, da je Sagrković v Ljudskem vrtu skrajšal svoj podaljšek za celo minuto. »Mi smo bili res takrat v silovitih naletih. Ob tem pa so meni že te tri predvidene minute bile bistveno prekratke, ker se je zgodilo veliko prekinitev v drugem polčasu, opravljene so bile tudi vse menjave. Podaljšek bi moral biti daljši, potem pa je bil še ta kratek podaljšek skrajšan, kar je res bilo težko razumeti,« je povedal trener Maribora Darko Milanič, a tudi priznal: »Manjkalo nam je natančnosti pri zaključkih, pri tisti zadnji podaji.«


Iskren je bil tudi strateg Olimpije Igor Bišćan po težko priborjeni zmagi: »Če bi Celjani osvojili točko ali celo tri, to sploh ne bi bilo nezasluženo glede na število obetavnih akcij, ki so si jih priigrali. Niso jih izkoristili, mi pa smo zmagali z zadnjim udarcem na tekmi. Bilo je vsega, dobrih in slabih stvari, svojim fantom lahko čestitam, ker so do konca verjeli v zmago in na najboljši možni način začeli drugi del prvenstva.« Strateg Celjanov Dušan Kosič je bil upravičeno jezen na 18-letnega varovanca Luko Kerina, ki je nespametno storil prekršek za usodni prosti strel Ljubljančanov. »Prekršek je bil nepotreben. Skozi vso tekmo sem bil jezen na fante, ker tudi zaradi pomanjkanja izkušenj niso znali izsiliti prekrška. Lahko bi pokazali več zrelosti v trenutkih, ko se je tekma lomila. Očitno se bomo morali tega naučiti po težji poti. Nisem razočaran, sem pa jezen, ker bi morali odigrati pametneje.« Olimpija in Celje se bosta aprila srečala še v polfinalu pokalnega tekmovanja. Tekmi Rudar – Domžale in Krško – Gorica sta zaradi zimskega vremena preloženi na 4. oziroma 18. april.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije