1. SNL

Vijolični malarji so videli drugače

V 7. krogu 1. SNL Celje do druge zmage, Koper je nanizal že peto. Sodnik Matej Jug je Maribor ujezil z izključitvijo Blaža Vrhovca.
Fotografija: Koprčani nizajo zmage in trdno držijo vrh lestvice. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Koprčani nizajo zmage in trdno držijo vrh lestvice. FOTO: Jure Eržen

Vsake oči imajo svojega malarja in tudi Mariborčani se bodo morali po derbiju z Bravom (kdo je kriv za takšen naziv tekme?) sprijazniti z resnico pregovora. Blaž Vrhovec je v 41. minuti s profesionalnim prekrškom nad prodirajočim Martinom Kramaričem prejel rdeči karton. Za Mariborčane je bila odločitev sodnika Mateja Juga preostra.
Blaž Vrhovec je s prekrškom od zadaj izzval sodnika Mateja Juga, ta pa se ni obotavljal in izključil vijoličnega Ljubljančana. FOTO: Tadej Regent
Blaž Vrhovec je s prekrškom od zadaj izzval sodnika Mateja Juga, ta pa se ni obotavljal in izključil vijoličnega Ljubljančana. FOTO: Tadej Regent

Gostitelji so bili po srečnem golu Vida Kodermana, njegovem prvem prvenstvenem, ko je njegov strel s 13 metrov preusmeril Vanja Drkušić, že v 1. minuti v prednosti. Vijoličnim jo je zagodel džoker s klopi trenerja Brava Dejana Grabića in njihov nekdanji član Gregor Bajde. Z glavo je v drugem polčasu matiral Ažbeta Juga. Nazaj k spornemu trenutku. Vrhovec ni bil zadnji mož in Kramarič ni bil v položaju iz oči v oči z vijoličnim Jugom.


A tolminski Jug je presodil, da je bil Vrhovčev start preveč agresiven oziroma, sodniki takšne tolmačijo, da je bil s preveliko intenziteto. Vrhovec bi lahko z večjo mero občutka ustavil Kramariča s pobalinskim spotikanjem. »Tekma je bila zelo turbulentna. Veliko se je dogajalo. V prvem polčasu smo bili odlični, potem smo se morali prilagajati razmeram. Imeli smo tudi veliko smole, na koncu je bila še ena akcija sporna,« je bil pomirljiv trener Simon Rožman. O zadnjem spornem trenutku bi tudi bilo mogoče polemizirati, kdo je koga nepravilno oviral, napadalec Maribora Danijel Šturm branilca Mitjo Križana ali obratno?
 

Junak Tiganj


Prav nič se nad razpletom v Ljudskem vrtu niso pritoževali Koprčani, ki so imeli veliko pripomb nad neprepričljivim sojenjem Slavka Vinčića. Spominjal je na svojega uspešnega predhodnika Damirja Skomino, ki se je po velikih evropskih bitkah domačih tekem pogostokrat lotil z vzvišenostjo. A, ko se potegne črta, so Koprčani lahko zadovoljni z Vinčićem.

V Sežano so prišli močno načeti, brez prvih vratarjev, Adnan Golubović je še poškodovan, David Adam je zbolel, pridružil se mu je še Maks Barišić. Tudi Kaheem Anthony Parris je bil v drugem filmu. »Ker je poškodovan in že deset dni ni treniral,« je pojasnil njegov zastopnik Nenad Protega. Koprčani so bili dovolj spretni in tudi srečni. Po akciji iz kota in odbiti žogi v njegove noge je Ivan Borna Jelić Balta neubranljivo poslal žogo pod prečko v desni zgornji kot vrat Jana Koprivca. A junak je bil nekdo drug. Denny Tiganj, 18-letni sin nekdanjega reprezentanta Senada Tiganja, je v vratih Kopra ukrotil dva zicerja.


No ja, stal je tam, kjer je moral. Državno prvenstvo se bo zaradi reprezentančnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo nadaljevalo 11. septembra. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije