Vijolice cvetijo pomladi, a ovenel je tudi Zahović

Nogometna zveza Slovenije zaradi koronavirusa ustavila vsa tekmovanja. Po trenerju Darku Milaniču se poslavlja tudi športni direktor Maribora.
Fotografija: Zlatko Zahović zapušča športno direktorstvo vijoličnih. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Zlatko Zahović zapušča športno direktorstvo vijoličnih. FOTO: Tadej Regent

V športnem svetu vlada popolna zmešnjava, tekmovanja (od)padajo kot domine, ne ve se, kako se bodo razrešila. Namreč s tem, kdo bo, če se ne bodo v daljni prihodnosti nadaljevala, državni prvak, zmagovalec tega ali onega tekmovanja. A zdravje je na prvem mestu. Včeraj so z Nogometne zveze Slovenije sporočili, da prekinjajo vsa tekmovanja pod svojim okriljem, potem ko je Svetovna zdravstvena organizacija v sredo razglasila pandemijo koronavirusa, po Sloveniji pa se s ponedeljkom zapirajo tudi vse izobraževalne ustanove. Pri NZS so ocenili, da je morebitno tveganje okužbe previsoko, da bi se nogometna tekmovanja nadaljevala, zato so ustavili vsa pod svojim okriljem, priporočajo pa tudi prekinitev vseh treningov za mlajše in mladinske selekcije. Ukrep za zdaj velja do konca marca, delovanje Nogometne zveze Slovenije na drugih področjih pa bo med tem potekalo nemoteno, vendar v skladu s priporočili in odredbami države. Ker se razmere hitro spreminjajo, bodo še naprej pozorno spremljali položaj in v skladu s tem sprejemali nadaljnje ukrepe. Torej ligaškega nogometa v Sloveniji vsaj do konca marca zanesljivo ne bo, aprilsko in nadaljnje žoganje pa je seveda pod velikanskim znamenjem vprašanja. Kajti resnično ni pričakovati, da bi se položaj tako hitro umiril, da bi se izvajale športne dejavnosti, in to še povrhu v prisotnosti gledalcev.

Ni poti nazaj

Vre, pravi potres je tudi v Mariboru, nogometnem. Po slabih igrah in porazih vijoličnih, klub v boju za naslov državnega prvaka zaseda šele četrto mesto na razpredelnici, je odstop ponudil trener Darko Milanič, klubsko vodstvo ga je sprejelo, novi glavni trener pa je postal Milaničev pomočnik Saša Gajser, ki mu bo pomagal Oliver Bogatinov iz strokovnega pogona mladih selekcij. Ali je to trajna rešitev ali ne, bo pokazal čas oziroma rezultati, je pa bombastična novica, da se po več kot desetletju na čelu Maribora s položaja športnega direktorja poslavlja Zlatko Zahović. Ve se, da je ta (bil) alfa in omega strokovnega in še česa čez nogometnega kluba Maribor, klubskemu vodstvu pa je sam predlagal razhod. V sredo je sicer zasedal upravni odbor mariborskega kluba, odločal je tudi o Zahovićevi usodi. Poti nazaj naj ne bi bilo več, potem ko je trenersko odšel njegov sodelavec Milanič, pa tudi kar lepo število incidentov je kot športni direktor vijoličastih zakuhal Zlatko Zahović. Do dokončnega slovesa človeka, ki je od leta 2007 oblikoval nogometno strategijo kluba, se morata strani le še dogovoriti o podrobnostih glede odhoda, med pogoji je tudi odpravnina. Uradnega odziva iz kluba iz Ljudskega vrta za zdaj še ni. Zahović je v vlogi športnega direktorja lahko proslavljal osem naslovov državnega prvaka, dvakrat se je NK Maribor uvrstil v glavni del lige prvakov, trikrat pa je zaigral v evropski ligi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije