LIGA PRVAKOV

VIDEO: Nepopisno veselje, to so ušpičili navijači Crvene zvezde

Nekdanji evropski prvak se je končno le uvrstil v ligo prvakov.
Fotografija: Navijači Crvene zvezde proslavljajo velik uspeh. FOTO: AP
Odpri galerijo
Navijači Crvene zvezde proslavljajo velik uspeh. FOTO: AP

SALZBURG – Crvena zvezda bo prvič igrala v nogometni ligi prvakov! S sinočnjim neodločenim izidom v Salzburgu (2 : 2) je beograjski klub sprožil evforijo tako na igrišču kot tudi v domovini. Navijači Crvene zvezde so se sinoči ob zaključnem sodniškem žvižgu v velikem številu pognali na igrišče ter objemali in slačili svoje junake. Varnostniki so se zaman trudili, da bi situacijo spravili v red, toda veselja okoli 10.000 srbskih navijačev niso mogli ukrotiti.


Vse je sicer kazalo, da se bo Red Bull zanesljivo uvrstil v skupinski del lige prvakov, saj je do 65. minute vodil z 2 : 0, dotlej pa so bili Beograjčani brez priložnosti in prave igre. Toda nato so v samo 60 sekundah izenačili. Prvi gol je po prostem strelu z glavo dal Ben Nabouhane, nato pa je v navijače z izenačujočim zadetkom v delirij spravil še Miloš Degenek.


Salzburžani so do konca tekme napadali in imeli nekaj izjemnih priložnosti, toda srbski prvak se je ubranil. To je največji uspeh Crvene zvezde po letu 1991, ko je bila evropski prvak.

Veselje se je razširilo tudi čez lužo v New York, kjer poteka odprto prvenstvo ZDA v tenisu, Novak Đoković, ki ga danes čaka Tennys Sandgren v 2. krogu, je namreč velik 'zvezdaš'.

Tudi Novak Đoković je proslavil uspeh Crvene zvezde. FOTO: Instagram
Tudi Novak Đoković je proslavil uspeh Crvene zvezde. FOTO: Instagram


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije