NBA-IZBOR

VIDEO: Luka Dončić: Sanje so se mi uresničile

Najprej ga je sicer izbrala Atlanta Hawks, vendar ga je takoj poslala k teličkom iz Teksasa kot del menjave igralcev.
Fotografija: Luki je najprej čestitala mama. FOTO: Youtube, ESPN
Odpri galerijo
Luki je najprej čestitala mama. FOTO: Youtube, ESPN

NEW YORK – Slovenski košarkarski as Luka Dončić bo prihajajočo sezono v severnoameriški poklicni košarkarski ligi NBA igral v Dallasu, vendar pravi, da ga najbolj veseli in zanima predvsem to, da bo igral v ligi NBA. Najprej ga je sicer izbrala Atlanta Hawks, vendar ga je takoj poslala k teličkom iz Teksasa kot del menjave igralcev.


Devetnajstletni Dončić, ki sta ga na izboru spremljala ponosni in veseli mama Mirjam Poterbin in babica Milena Poterbin, si je najprej nataknil kapo ekipe Atlanta Hawks in z njo opravil prve intervjuje, kmalu nato pa jo je zamenjal z modro kapo moštva Mavericks. Najprej je moral dati izjavo za televizijo ESPN, kjer je izrazil zadovoljstvo, da je sploh v ligi NBA.

Kasneje pa je skupaj z drugimi naborniki, ki so bili izbrani, med prvimi opravil številne pogovore, fotografiranja in srečanja, večinoma kar med hojo. Pri tem ga je tako kot ostale vrhunske košarkarje spremljala četa novinarjev in mu zastavljala vprašanja. Presenetili so ga tudi s slovensko zastavo, ki jo je z veseljem sprejel.


Dončić pred začetkom nabora v New Yorku ni vedel, kdo ga bo izbral, vendar pa je dejal, da mu je vseeno. Na novinarski konferenci je povedal, da se počuti kot v sanjah zaradi vsega, kar je doslej dosegel v Evropi, veseli pa se predvsem igranja z Dirkom Nowitzkim, ki ga je označil za legendo, in Dennisom Smithom v Dallasu, ki je za Dončića neverjeten igralec.

Dejstvo, da bo šel v Dallas, ga ni presenetilo, ker se je s klubom veliko pogovarjal in se je zavedal, da si ga želijo. Pri igranju v ligi NBA pa ga najbolj navdušuje to, da bo igral proti super zvezdnikom, kot so LeBron James in ostali. »Da bom igral proti LeBronu, Stephenu Curryju, Kevinu Durantu in Jamesu Hardenu, to me najbolj navdušuje,« je dejal.


Dončić je na vprašanje, ali je razočaran, ker ni končal v klubu trenerja slovenske reprezentance Igorja Kokoškova Phoenix Suns ali Sacramentu Kings, kjer v vlogi direktorja srbska košarkarska legenda Vlade Divac, v šali odgovoril, da mu bo kmalu poslal sporočilo in mu dejal, da je jezen. »Ne, saj se šalim. Zame je neverjetno, da sem bil izbran kot tretji, in kot sem že dejal, sanje so se mi uresničile,« je povedal Dončić.

Na vprašanje, ali bo v naslednjih desetih dneh še vedno zaigral za Slovenijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, pa je odgovoril, da še ne ve. »Govoril bom s svojo ekipo, ali me bodo spustili ali ne. Pogovorili se bomo in prišli bomo do odločitve,« je pojasnil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije