NAJUSPEŠNEJŠA ŠPORTNA PLEZALKA

Slovenska šampionka prispela na Kongresni trg

Objavljeno 23. avgust 2019 19.06 | Posodobljeno 23. avgust 2019 22.31 | Piše: N. K.

Janja Garnbret je s slovensko reprezentanco prispela v Ljubljano.

Janja Garnbret. FOTO: Jože Suhadolnik
LJUBLJANA – Slovenija je le dočakala vrnitev svoje super šampionke in junakinje Janje Garnbret s svetovnega prvenstva na Japonskem. Po zaslugi 20-letne Korošice je Slovenija najuspešnejša reprezentanca v sredo končanega prvenstva v športnem plezanju, na katerem je trikratna svetovna prvakinja osvojila tudi olimpijsko vozovnico.

Po dolgem in utrujajočem prvenstvu je sledila še dolga pot domov. Let iz Tokia prek Dubaja do Zagreba in nato še po cesti iz Zagreba do Ljubljane je trajal več kot en dan.

Prvo medaljo na članskih prvenstvih si je s srebrom v težavnosti priplezala 19-letna Golničanka Mia Krampl.


Na tekmovanjih je treba biti skoncentriran in zbran, bilo je psihično precej težko. Potem pa je sledila dolga pot domov. »Očitno je zdaj za menoj prišla tudi vsa ta mentalna utrujenost in se mi je vse nabralo. Res rabim nekaj časa za premor od plezanja, od treninga od vsega, da se glava spočije,« so bile prve besede trikratne svetovne prvakinje po prihodu v Evropo.

Napovedala je, da si bo po prvenstvu vzela vsaj kakšen teden za premor in počitek. Kot je dodala, ima zelo lepe spomine na tekmovanje in čas, ki ga je preživela s celotno slovensko reprezentanco v Tokiu. »Po eni strani bi še ostala na Japonskem, a sem vesela, da sem prišla domov,« je dejala.
Deli s prijatelji