Vettel napovedal hud boj Leclercu

Nemški šampion pojasnil svoj zorni kot »pogajanj« z vodstvom Ferrarija. Zanikal tiskovno sporočilo, v katerem so zapisali, da je šlo za skupno odločitev.
Fotografija: Sebastian Vettel se bo po koncu sezone poslovil od Ferrarija. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Sebastian Vettel se bo po koncu sezone poslovil od Ferrarija. FOTO: Albert Gea/Reuters

Bojazen Sebastiana Vettla, da je pred Ferrarijem še ena izjemno zahtevna sezona v formuli 1, se očitno že uresničuje. Vranec SF1000, kakor so svoj letošnji dirkalnik poimenovali v Maranellu, na uvodnih prostih treningih pred jutrišnjo veliko nagrado Avstrije (s startom ob 15.10) ni bil pretirano poskočen.

Vettel in njegov ekipni kolega Charles Leclerc sta namreč včeraj kar precej zaostala za Mercedesovima srebrnima oziroma črnima puščicama, s katerima sta peklenski ritem narekovala svetovni prvak Lewis Hamilton in podprvak Valtteri Bottas. Če torej v Ferrarijevi garaži ne bodo čez noč naredili čudeža, se rdečim v Spielbergu in nadaljevanju sezone ne obeta nič dobrega. Dodaten udarec je italijanskemu moštvu zadal Vettel, ki je zanikal nekatere trditve vodilnih mož pri ekipi iz Maranella, kar zadeva pogajanja z njim. Potem ko je vse od 12. maja (takrat je prišlo na dan, da po koncu letošnje sezone zapušča Ferrari) molčal, je nemški zvezdnik, ki je prav včeraj praznoval 33. rojstni dan, pojasnil svoj zorni kot »pogajanj« z dosedanjimi delodajalci. »Bil sem zelo presenečen, ko me je poklical Mattia (Binotto, vodja Ferrarijevega moštva v formuli 1, op. p.) in mi sporočil, da ne nameravajo podaljšati sodelovanja z menoj. Od njih torej nisem prejel nobene ponudbe za novo pogodbo,« je razkril Vettel in tako zanikal Ferrarijevo sporočilo za javnost, v katerem so zapisali, da je šlo »za skupno odločitev«.

Želijo si ga pri Renaultu

Najpozneje zdaj je tudi jasno, da se je odnos Vettel-Ferrari močno skrhal, kar seveda ni najboljša popotnica za začetek zadnje skupne sezone. Nemški as je že napovedal hud boj svojemu moštvenemu sotekmovalcu. »Zagotovo Charlesu nikakor ne bom olajšal življenja, to je jasno kot beli dan,« je Leclercu že zagrozil Vettel, ki še ne ve, za katero moštvo bo dirkal v prihodnji sezoni. Ker se želi potegovati za najvišja mesta, ne skriva, da ga zanima le konkurenčen dirkalnik, kakršnega ima, denimo, že vrsto let Mercedes. V svojih vrstah si ga želijo pri Renaultu, pri katerem pa bodo težko ugodili njegovim visokim zahtevam. Kaj lahko pa se tudi zgodi, da bo štirikratni svetovni prvak konec tega leta pomahal v slovo formuli 1. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije