TENIS

Velenjčani ob slovesu ploskali svoji Kati

V domačem mestu se je od teniške kariere uradno poslovila Katarina Srebotnik.
Fotografija: Katarina Srebotnik bo ostala v teniških krogih. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Odpri galerijo
Katarina Srebotnik bo ostala v teniških krogih. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

To, da je Velenje mesto športa, je že dolgo znana resnica. In kadar tu napoči čas za kakšen lep dogodek, se tribune v resnici napolnijo: bodisi na Stadionu ob jezeru, bodisi v Rdeči dvorani, bodisi v Beli dvorani. V tej zadnje omenjeni se je tokrat zbralo tisoč navzočih ob teniškem dvoboju Slovenije in Kitajske. Ta je imel tudi slavnostni značaj: slovo Katarine Srebotnik od vrhunskega športa.

Ena naših najboljših teniških igralk doslej, pred poldrugim desetletjem na visokem 20. mestu lestvice WTA, je že pred dobrima dvema letoma postavila lopar v kot, a v vsem času zoprne pandemije zloveščega virusa niti ni bilo pravega časa, da bi se uradno poslovila od svoje zelo lepe kariere.

Potem pa je ob letošnjem portoroškem turnirju uradno povedala, da je v vlogi igralke ne bo več, to je ponovila tudi včeraj v svojem Velenju. »Zelo lepi občutki so biti spet doma,« je povedala v oddihu med dvema dvobojema prvega dne tekme Slovenija:Kitajska v predzadnjem krogu kvalifikacij za svetovno skupino pokala Billie Jean King, v teniškem svetu sicer bolj znanega pod starim nazivom pokal fed.

Živi v Dubaju

Uvodni dvoboj dneva je pripadel favorizirani Kitajki, 25. igralki na svetu Qinwen Zheng, ki je ugnala našo Ptujčanko Nino Potočnik po 1 uri in 52 minutah s 7:6 (4), 6:3.

»Prav žal mi je Nine, da ni odlične igre kronala z zmago v prvem nizu. Je pa ta nastop lepa popotnica za nadaljevanje njene kariere,« je bila Srebotnikova zadovoljna nad prikazanim ene od svojih naslednic. Velenjčanka sicer zadnja leta živi v Dubaju. »Tako bo tudi v prihodnje, se bom pa seveda vračala v Slovenijo. Kaj bom natančno počela po uradnem koncu aktivne teniške poti, še ne vem, bom pa ostala v tem športu, ker je to pač zelo pomemben del mojega življenja,« nam je dejala v živahnem petkovem popoldnevu, ko so ji mnogi domačini še zadnjič na igrišču iskreno zaploskali. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije