EVA UREVC

V Pekingu žal pozitivna še ena slovenska športnica

Eva Urevc je tik pred odhodom na Kitajsko prebolela covid 19.
Fotografija: Eva Urevc. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Eva Urevc. FOTO: Matej Družnik

Na prizorišče olimpijskih iger v Pekingu je danes pripotovala največja slovenska odprava doslej. Žal tudi tokrat ni šlo brez zapletov; na testiranju na novi koronavirus je bila pozitivna tekačica Eva Urevc, ki je tik pred odhodom na Kitajsko prebolela covid 19.

Preberite še: 

image_alt
Peking 2022: Sloveniji (le) dve kolajni, a že skakalna flota lahko podvoji bero

»Tekačica Eva Urevc je bila ob prihodu na letališče pozitivna, saj je tik pred odhodom na Kitajsko prebolela covid. Danes zvečer je tako opravila še en test in rezultati naj bi bili znani jutri zjutraj po kitajskem času. Želimo in upamo, da bo njen proces testiranja enak kot pri Boštjanu Božiču, trenerju alpske smučarke Andreje Slokar, ki je bil ob včerajšnjem prihodu prav tako pozitiven. Tudi on je prebolevnik; po dveh negativnih testih se sedaj brez težav giblje po olimpijski vasi,« so zapisali pri Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS).

V izolacijskem hotelu, kamor bo napotena tudi Urevčeva, če ne bo na naslednjih dveh testih negativna, sta trenutno že deskar Žan Košir in serviser Darko Centrih.

Preostali člani reprezentance, ki so že na prizorišču, so zdravi in 'negativni'. Včeraj zvečer so se v olimpijsko vas vselili vsi alpski smučarji z izjemo Ilke Štuhec, Maruše Ferk Saioni, Neje Dvornik in Žana Kranjca, ki v Peking prihajajo v prihodnjih dneh. Danes so v olimpijsko vas prispeli biatlonci in skakalci.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije