1. SNL

V Mariboru pričakujejo od Rožmana čudeže

Vijolični težkometalni nogomet z novim trenerjem se začenja v Kidričevem. Olimpija bo v 28. krogu 1. SNL gostovala v Novi Gorici.
Fotografija: Simon Rožman lahko že danes popelje Maribor na vrh lestvice. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Simon Rožman lahko že danes popelje Maribor na vrh lestvice. FOTO: Jure Eržen

Maribor je sezono začel s Sergejem Jakirovićem na trenerskem stolčku, končal jo bo (najbrž) s Simonom Rožmanom. Štorovčan je dobil status in vlogo rešitelja. Maribor in Rožman danes začenjata tekmovalno pot v prvem dvoboju 28. kroga v Kidričevem, zvečer bo tekma v Murski Soboti, jutri pa še v Ljubljani, Novi Gorici in Kopru.

Kidričevo: Aluminij – Maribor (petek, sodnik Rade Obrenović, 16.45): Od oboževalca nemškega težkometalnega nogometa, ki je medtem v Liverpoolu postal le še umirjeni rock'n'roll. Od Rožmana v Mariboru pričakujejo čudeže. Preveč pretiravanja sicer škodi, Maribor ni na psu, a je »le« drugi z dvema točkama manj (in v obnovi), vse drugo, z igro vred, je tudi stvar okusa. Kaj pomaga izjemen nogomet, če ima tekmec vesoljca, je občutil tudi morda najboljši na svetu v zadnjih 20 letih Bayern. Rožman niti za slovenske razmere nima vesoljcev, a tudi ne vodi Bayerna. Bo pa prvič v karieri moral osvajati lovorike. Sreča je, da svoje vijolično poglavje začenja v Kidričevem, kjer Maribor zmaguje. Zadnji poraz je doživel maja 2017. Aljoša Matko po divjanju in prometni nesreči še ne bo igral.

Murska Sobota: Mura – Celje (Asmir Sagrković, 19): Sobočani z glavnim ustvarjalcem v glavni vlogi Antejem Šimundžo iz ozadja čakajo na spodrsljaj vodilnega dvojca, a si ne smejo privoščiti svojega. Opogumljeni Celjani po zadnji prvenstveni tekmi, ki je nakazala, da imajo več potenciala, kot kaže uvrstitev na lestvici, si ne morejo dovoliti, da bi šli v dodatne kvalifikacije za obstanek. Prvaki?! To bi lahko bil atomski dvoboj, a le če bo igrišče v Fazaneriji (prvič v sezoni?!) naposled urejeno po okusu cvetličarjev in ne kmetovalcev.

Ljubljana: Bravo – Domžale (sobota, Aleksandar Matković, 15): Gostitelji so iz premora prišli v odličnem stanju. Če bodo ugnali goste, bodo skoraj popolni. Domžalčani zagotovo niso veliko izgubili, trener Dejan Đuranović ne ve le tega, ali so solidni ali tako dobri, da lahko ponovijo oziroma še izboljšajo spomladanski niz, v katerem so osvojili največ točk od vseh (17 od 24). Velike rezerve imajo še v spomladi neučinkovitem prvem strelcu in mladem reprezentantu Dariu Kolobariću.


Nova Gorica: Gorica – Olimpija (Roman Glažar, 17.15): Goričani igrajo le še zato, da jo komu zagodejo. Obstanek je znanstvena fantastika. Olimpija je bolj kot ne pred igralno uganko: mar se slabših tekmecev lotiti s samozavestjo šampionov in jih lomiti z ritmom ter napadanjem ali pa s taktično preračunljivostjo, a zaradi občutka, da so lahko enakovredni, bi se utegnili tekmeci preleviti v plenilce. Prva zahteva tudi pogum trenerja in igralcev. Vedeli bodo, ali so še pred Mariborčani ali že za njimi.

Koper: Koper – CB24 Tabor (Dragoslav Perić, 20): Rodolfo Vanoli je imel vrh glave časa, da kolikor toliko uglasi pripravljenost igralcev s svojimi principi, med katerimi so osnovni veliko teka, maksimalna disciplina in tekmovalnost. Italijanski! Za rezultatski vzpon potrebujejo Koprčani tudi bolj zvitega in prefinjenega mojstra. Dare Vršič v jesenski podobi bi bil adut še za kaj več. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije