GOLF

V Ljubljano prispela z olimpijsko vozovnico

Pia Babnik si je priborila vstopnico za Tokio. Slovenijo je s svojim rezultatom izstrelila v vrh golfske elite.
Fotografija: Turnir je ponujal 200.000 evrov nagradnega sklada, Ljubljančanka pa si je prislužila največji denarni kos, vreden 30.000 evrov. FOTO: ANŽE FURLAN
Odpri galerijo
Turnir je ponujal 200.000 evrov nagradnega sklada, Ljubljančanka pa si je prislužila največji denarni kos, vreden 30.000 evrov. FOTO: ANŽE FURLAN

V torek pozno zvečer je na ljubljanskem golf igrišču Trnovo potekal skromen, a srčen sprejem 17-letne golfistke Pie Babnik, ki se je s preizkušnje na Ladies European Tour v Franciji vrnila s pokalom v rokah. Zmagala je na turnirju z nagradnim skladom 200.000 evrov na igrišču Evian ob Ženevskem jezeru ter si priborila tudi nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.


Pia je bila letos najmlajša udeleženka druge najbolj elitne turneje za profesionalke na svetu, hkrati pa je bil to šele njen deveti nastop na turnirjih te evropske serije. Slovenijo je s tem rezultatom izstrelila v sam vrh golfske elite in dokazala, da lahko s trdnim delom in vztrajnostjo dosežeš tudi sanje.
Pia je pogostila svoje domače navijače na ljubljanskem igrišču golf Trnovo in poklepetala z njimi. FOTO: S. N.
Pia je pogostila svoje domače navijače na ljubljanskem igrišču golf Trnovo in poklepetala z njimi. FOTO: S. N.

»Zmaga je fantastičen dosežek, na katerega sem čakala vse življenje, uvrstitev na olimpijske igre pa je le še jagoda na torti,« je dodala mlada Ljubljančanka. In z jagodno torto ter penino pogostila tudi svoje domače navijače na ljubljanskem igrišču golf Trnovo, kjer je bila redna udeleženka turnirjev After Job. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije