NOGOMETNA AFERA

V imenu Mateja naj bi igral njegov brat dvojček!

Objavljeno 11. maj 2019 11.23 | Posodobljeno 11. maj 2019 11.23 | Piše: Oste Bakal

Nogometna afera v Mežici: v tekmi 4. lige naj bi se Srečko Brumen, ki je suspendiran, prelevil v poškodovanega brata.

Brata Matej in Srečko Brumen
MEŽICA – Minuli konec tedna se je na severu države, v Mežici, zgodila prava mala nogometna afera, in to na tekmi 1. MNZ Maribor, torej v četrti nogometni ligi, med domačim TAB Akumulatorjem in NK Ajdas Lenart. Slednji naj bi v igralni postavi zamenjali nogometaša dvojčka – Mateja Brumna, ki je poškodovan, naj bi na terenu zamenjal brat Srečko.

Tako naj bi igral nogometaš, ki je imel zaradi kartonov prepoved nastopa. Čeprav je šlo za tekmo iz spodnjega dela lestvice, pa je bila zelo pomembna, ker se obe ekipi borita za obstanek v ligi, ta se bo po reorganizaciji v naslednji sezoni nekoliko spremenila.

image
Žoga je vedno okrogla, nogomet pa očitno ne vselej pošten.

Na stadionu pod Haldo v Mežici so Lenarčani zmagali z 2:0 (1:0) in s tako registriranim rezultatom so na 9. mestu (28 točk), TAB Akumulator pa je dvanajsti (24) med štirinajstimi ekipami. "Tekma sama po sebi ni bila ravno paša za oči. Gostje so po dosojeni enajstmetrovki v prvem polčasu povedli, naše jalove napade in nezbranost pri zaključkih pa so kaznovali v drugem polčasu, ko so po protinapadu zadeli za 0:2 in upov o kakršnem koli pozitivnem rezultatu je bilo konec. Z nekaj odličnimi posredovanji je še hujši poraz preprečil Miha Gregelj," so zatrdili pri Akumulatorju, temu predseduje Viljem Novak.
 

Prepoved nastopa


Bolj kot srečanje pa v oči bodejo obtožbe Korošcev o domnevni škandalozni potezi Lenarčanov, ki imajo v svojih vrstah omenjena dvojčka Brumen iz Svete Trojice v Slovenskih goricah. "Gostje iz Lenarta so imeli v postavi moža z imenom Srečko Brumen, ki je bil na prejšnji tekmi kaznovan – suspendiran – in je imel v tem kolu prepoved nastopa.
image
Ekipa TAB Akumulator

Na njegovo 'srečo' se je v istem kolu že v prvem polčasu poškodoval njegov brat dvojček Matej. Že med tednom smo sumili na takšno potezo gostov, sum pa je postal utemeljen, ko je na registracijo poškodovanega brata Mateja v prvi enajsterici začel zgoraj omenjeni Srečko," so zapisali na spletni strani mežiškega Akumulatorja, kjer so ogorčeni nad domnevno žaljivim odzivom delegata tekme, ki menda tudi izvira iz koroškega dela omenjene lige.
image
Nogometaši Ajdas Lenarta

Gostitelji so namreč s konkretnimi obtožbami že med polčasom soočili Roberta Strmčnika. A presenetljivo naj bi jih zavrnil z besedami, ki naravnost šokirajo: "Kdo pa še gleda osebne izkaznice v tej kmečki ligi! Tudi vi ste prav gotovo že kdaj 'galfali igralce'," naj bi po navedbah koroškega četrtoligaša povedal delegat, ki je sicer plačan za to, da skrbi za regularnost. Pri Akumulatorju tudi opozarjajo, da sta brata Brumen dvojčka, a si nista toliko podobna, da se ju ne bi dalo ločiti.

Navrgli so tudi nekaj dejstev: "Dva naša igralca sta s Srečkom delila garderobo v reprezentanci MNZ. Na igrišču sta ga takoj prepoznala, tudi sam svoje identitete ni zanikal ... Srečko igra pozicijo centralnega branilca, medtem ko Matej igra vlogo ofenzivnega vezista. Tokrat je igralec z registracijo Matej Brumen igral na mestu centralnega branilca ...
Če je bilo podlo, pričakujem sankcije
Včeraj popoldne smo se znova pogovarjali s predsednikom NK TAB Akumulator Viljemom Novakom, ki je dopolnil prvotne trditve o sobotni tekmi njegovega moštva proti Lenartu. »Verjamem našim fantom, ki trdijo, da poznajo 'spornega' igralca iz Lenarta, in ker to drži, bomo šli do konca. Žal mi je, da se je to zgodilo, saj je bila ekipa Lenarta boljša in je na terenu zasluženo zmagala. Če pa so zmago dosegli na kakšen podel način, naj občutijo sankcije. Zaupam vodstvu tekmovanja in disciplinskemu sodniku, kar pomeni, da bomo vse odločitve tudi upoštevali.«


Tudi gostje so prvi polčas igralca s številko 18 klicali Srečko, potem ko pa so opazili naše ugotovitve, so ga začeli klicati Matej. Gostje so med tekmo nekaterim našim igralcem priznali to goljufijo, vendar so (jasno) po tekmi vse svoje izjave zanikali. Sliko smo poslali tudi bivšemu igralcu Lenarta in ga prosili, naj identificira igralce na sliki, ki je potrdil naše trditve."
 

Za Lenarčane je to le mlatenje prazne slame


Pri Akumulatorju so napovedali pritožbo na pristojne organe, kjer bodo zahtevali kaznovanje lenarškega kluba. "Nogomet je vedno bolj tekmovalen in posledično se vsi klubi oprijemajo še tako drastičnih načinov, kako obdržati svoje ekipe na čim višjem nivoju tekmovanja. Glede na razvoj nogometa v zadnjih letih in predvsem angažiranost MNZ Maribor pri promoviranju nižjeligaškega nogometa v Sloveniji (statistika, rezultati v živo, snemanje tekem itd.) pa je najbolj žalostno to, da na nogomet mečejo slabo luč z nelegalnimi potezami klubi sami," nadaljujejo v mežiškem klubu.
Tudi gostje so prvi polčas igralca s številko 18 klicali Srečko, potem ko pa so opazili naše ugotovitve, so ga začeli klicati Matej.


Za Lenarčane je to samo "mlatenje prazne slame" in nepotrebno blatenje kluba in njegovih igralcev: "Odločno zanikamo očitke, saj smo na koncu imeli še enkrat pregled, igralec je šel v avtomobili ter prinesel in pokazal osebno izkaznico. Delegat je to preveril, oni pa so kar vztrajali. Mi nismo švercali nobenega igralca, nista se zamenjala ali kar koli. Delegat je preveril zadevo. Oni zdaj objavljajo svojo zgodbo, imajo svojo verzijo. Zagotovo bosta oba igralca tudi prišla na komisijo in vse povedala.
2
proti 0 so zmagali Lenarčani.


Kdor koli bo o tem odločil, naj odloči, se pa nam zdi smešno, da so nas napadali," nam je povedal predsednik lenarškega kluba Robert Ketiš, ki komaj čaka zasedanje ustreznih organov in vodstva tekmovanja, kjer pričakuje potrditev doseženega rezultata in sankcije zoper Mežičane, ker da na družabnih omrežjih blatijo posameznike in klub kot celoto. 
Deli s prijatelji