SKOKI

Uresničila si je nove sanje

Nika Križnar s podvigom v Rasnovu skočila v rumeno majico.
Fotografija: Nika Križnar se je včeraj veselila svoje druge zmage v svetovnem pokalu. FOTO: Matevž Peršin/SZS
Odpri galerijo
Nika Križnar se je včeraj veselila svoje druge zmage v svetovnem pokalu. FOTO: Matevž Peršin/SZS

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar je očitno ujela val, ki jo nosi s stopničke na stopničko. V Rasnovu, ki se sicer po romunsko izgovarja Rišnov, je že četrtič zapored in petič v sezoni skočila na zmagovalni oder, drugič po slabih dveh tednih spet na najvišjo stopnico po svojem krstnem podvigu v Hinzenbachu.

Pot do svoje druge (posamične) zmage v svetovnem pokalu je tlakovala že v uvodni seriji, v kateri si je s skokom, dolgim 92 metrov, izbojevala 6,8 točke naskoka pred drugouvrščeno mladinsko svetovno prvakinjo, Norvežanko Theo Minyan Bjørseth (92,5 m). V finalu je Niki zadostoval četrti dosežek (91 m), da je odbila napad japonske zvezdnice Sare Takanaši (88 m in 93,5 m), pred katero je imela na koncu 2,8 točke prednosti.

Bjørsethovi v drugo nastop ni uspel najbolje (83 m), tako da je zdrsnila na osmo mesto, še za petouvrščeno Emo Klinec (88 m in 91,5 m) in tik pred devetouvrščeno Jernejo Brecl (86 m in 89,5 m), ki sta dopolnili zmago(slavje) reprezentančne kolegice. Od Slovenk sta točke osvojili tudi Urša Bogataj (19.) in Katra Komar (27.).
 

Nova zmaga, nov super dan


Križnarjeva je tako izkoristila težave velike tekmice Marite Kramer, do včeraj vodilne v skupni razvrstitvi, ki zaradi neveljavnega testa na covid-19 ni smela nastopiti na tekmi. Mlada članica iz SSK Žiri je ob odsotnosti na Nizozemskem rojene Avstrijke zaostanek devetih točk spremenila v prednost 45 točk (pred Takanašijevo) in prvič v svetovnem pokalu oblekla rumeno majico vodilne skakalke.


»Čeprav razmere (zaradi sneženja) niso bile preproste, sta mi tokrat uspela dva dobra skoka; v nasprotju z nekaterimi drugimi tekmovalkami, ki so imele, kakor sem videla, določene težave. Nove stopničke, nova zmaga, nov super dan,« je dejala Križnarjeva in glede prevzema vodstva v skupnem točkovanju pripomnila: »Rumena majica je pika na i. O njej sem sanjala in zdaj sem se znova prepričala, da se sanje tudi uresničujejo,« se je smejalo 20-letni skakalki iz Delnic v Poljanski dolini, ki se že veseli današnje druge tekme (z začetkom ob 10.30) v Rasnovu v Transilvaniji, od koder sicer izvira grof Drakula. Glede na to, v kakšni formi je, ne bi bilo nobeno presenečenje, če bi tekmicam znova pila kri ...

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije