Umrl eden najboljših slovenskih nogometašev

Marko Elsner je bil star 60 let.
Fotografija: FOTO: Foto: Thinkstockphotos.com
Odpri galerijo
FOTO: Foto: Thinkstockphotos.com

V 61. letu starosti je zjutraj po dolgi bolezni umrl eden od najboljših slovenskih nogometašev Marko Elsner, poroča Delo.

Marko, oče prav tako nogometašev Roka in Luke (ta je zdaj trener), je nogometno pot začel pri Slovanu, po prestopu k Olimpiji, ki jo je tedaj vodil njegov oče Branko, pa se je v 80. letih prejšnjega stoletja uveljavil kot eden najboljših nogometašev v Jugoslaviji. Pot ga je iz Ljubljane nato vodila v Beogradu na Marakano k Crveni zvezdi, leta 1987 pa je prestopil v francosko Nico. »V Crveno zvezdo sem prišel kot smučar, odšel pa kot kralj,« se je Elsner spominjal svojih nogometnih dni pri beograjskem velikanu, s katerim je marca 1987 na prvi tekmi četrtfinala Pokala evropskih prvakov s 4:2 premagal real Madrid.

Marko Elsner. FOTO: Marko Feist
Marko Elsner. FOTO: Marko Feist


Igral je tudi za jugoslovansko nogometno reprezentanco, za katero je zbral 18 nastopov, z olimpijsko selekcijo pa je, skupaj s Srečkom Katancem, leta 1984 osvojil bronasto kolajno na olimpijskih igrah v Los Angelesu. Za Slovenijo je zbral dva nastopa. Po končani karieri je deloval kot trener, med drugim je vodil kamboško reprezentanco. Leta 2017 je bil sprejet v Hram slovenskih športnih junakov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije