VELIKI ZAPELJIVCI

To so najbolj seksi brazilski nogometaši

Izbrali smo štiri in njihove zgodbe.
Fotografija: Na lestvico najbolj vročih brazilskih nogometašev se je povzpel tudi Bruno Guimaraes. FOTO: Dylan Martinez, Reuters
Odpri galerijo
Na lestvico najbolj vročih brazilskih nogometašev se je povzpel tudi Bruno Guimaraes. FOTO: Dylan Martinez, Reuters

Tokrat se ne bomo ukvarjali z nogometnimi veščinami brazilskih nogometašev, proti katerim bo danes zvečer igrala sosednja Hrvaška, ampak smo za vas, in to velja predvsem za dame, izbrali najpostavnejše, najognjevitejše, najstrastnejše in najlepše brazilske nogometaše.

Kot merilo smo vzeli objavljene članke brazilskih medijev na to temo in izbrskali štiri veličastne, piše Slobodna Dalmacija.

1. Neymar

Neymar med treningom. FOTO: Lee Smith, Reuters
Neymar med treningom. FOTO: Lee Smith, Reuters

»Ven grem, ko lahko. Rad grem ven, ko vem, da naslednji dan nimam treninga. Ne bom nehal hoditi. V čem je problem? Odgovoren sem za to, kar počnem na igrišču, ne pa za dogajanje zunaj igrišča,« je lani dejal Neymar (30), znan po številnih ljubezenskih aferah in norih zabavah. Nogometaš je tudi pogost gost na koncertih glasbenih zvezdnikov, dekleta pa dobesedno padajo nanj.

Trenutno je v Braziliji veliko govora o njem, vendar v negativnem smislu. Mnogi njegovi rojaki so ga kritizirali, ker je med nedavnimi predsedniškimi volitvami podprl Jaira Bolsonara.

Avgusta 2011 je postal oče malega Davija Lucce, Carolina Dantas pa je kmalu postala njegova bivša. Oče naj bi menil, da bo poroka slabo vplivala na sinovo podobo, zato mu je svetoval, naj zapusti svoje dekle. 

»Imam otroka, ki živi daleč stran, in vem, kako težko je vsem. Tudi meni, velikokrat sem zato zelo nostalgičen. Skoraj vsak dan se pogovarjam z njim po mobitelu njegove mame in na obisk prihaja vsak mesec,« je dejal Neymar v intervjuju.

Trenutno je igralec francoske ekipe Paris Saint-Germain in je eden najboljših nogometašev na svetu.

2. Alisson Becker

Alisson Becker ob sodniku na uradnem treningu pred začetkom prvenstva.  FOTO: Issei Kato, Reuters
Alisson Becker ob sodniku na uradnem treningu pred začetkom prvenstva.  FOTO: Issei Kato, Reuters

Vratar Liverpoola in eden najboljših vratarjev na svetu je znan kot velik vernik. Družina Alissona Beckerja (30) ima nemške korenine, njegov brat Muriel je prav tako vratar. Februarja lani je doživel veliko družinsko tragedijo, ko se je njegov oče Jose utopil v jezeru na jugu Brazilije. Njegov prijatelj je našel truplo. Čeprav se je brazilski vratar na vso moč trudil odpotovati v domovino na očetovo zadnje slovo, je moral ostati v Angliji, saj mu je pot preprečila pandemija koronavirusa.

»Psihično je uničen, ker se ne more udeležiti očetovega pogreba. Bila sta najboljša prijatelja in sta se vsak dan pogovarjala po telefonu,« je za brazilske medije povedal vir blizu vratarja Liverpoola.

Že sedem let je poročen z zdravnico Natalio, s katero ima tri otroke.

3. Gabriel Jesus

Gabriel Jesus med ogrevanjem pred tekmo.  FOTO: David Klein,  Reuters
Gabriel Jesus med ogrevanjem pred tekmo.  FOTO: David Klein,  Reuters

Čeprav zaradi poškodbe ne igra na svetovnem prvenstvu v Katarju, je Gabriel Jesus (25) za številne Brazilce že nogometna ikona, ženske pa ga imajo za seks simbol.

Napadalec Arsenala, rojen v revni soseski Sao Paula, prihaja iz verne družine in naj bi se odločil nositi številko 33 v znak spoštovanja do starosti, ko naj bi bil Jezus Kristus, po katerem je dobil ime, križan. Z Neymarjem imata enako tetovažo – dečka, ki gleda v favelo, kar je ime za revno četrt v Braziliji.

»Gabriel je bil lepo vzgojen doma, nato pa je izbral tudi dobro družbo. Vsi njegovi prijatelji so bili tihi in zaprti, tako kot je on. Tukaj lahko znoriš samo, če hočeš, če pa nočeš, potem se ne boš zapletel v nič hudega. Gabriel je bil nenehno stran od kriminala in nasilja,« je nekoč rekla njegova mati.

Nekoč je med igro dosegel gol in naredil kretnjo, ki je simulirala telefonski pogovor. Pozneje je v nekem intervjuju priznal, da je bilo to neverbalno sporočilo namenjeno njegovi bivši deklici, ki se mu je med igranjem v Braziliji nehala javljati, potem ko je podpisal donosno pogodbo za Manchester City, pa mu je spet začela pošiljati sporočila.

S to potezo je brazilski strelec razveselil številne navijače in jim dal vedeti, da ne glede na svoje skromno poreklo in današnje visoke zaslužke ne bo dovolil, da bi ga kdo podcenjeval. Ob neki priložnosti je na družbenih omrežjih objavil fotografijo, na kateri čisti ulico.

Letos je dobil hčerko s svojo punco Raiane.

4. Bruno Guimaraes

Bruno Guimaraes praznuje po zmagi na tekmi. FOTO: Lee Smith, Reuters
Bruno Guimaraes praznuje po zmagi na tekmi. FOTO: Lee Smith, Reuters

Na dresu nosi številko 39, ker je imel to številko njegov oče na svojem taksiju v Riu de Janeiru.

»Rekel mi je, da ta številka prinaša srečo v našo družino, in zato sem jo izbral,« je nekoč povedal Bruno, čigar oče ne vozi več taksija, mama pa ne prodaja več avtomobilskih delov.

V zgodnjih letih je Bruno živel v Sao Cristovau, eni od razvpitih sosesk Ria. Čeprav je edini otrok v družini, ni bil nikoli razvajen. Cele dneve je igral nogomet in ga ves čas gledal tudi po televiziji. Imel je le en cilj: postati uspešen profesionalni nogometaš.

Ta 24-letnik je v razmerju z nutricionistko Ano, s katero je pred dobrim mesecem dobil sina.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije