URŠKA POJE

Tik pred 23. rojstnim dnevom postavila biatlonske smuči v kot

Objavljeno 03. maj 2020 21.26 | Posodobljeno 03. maj 2020 22.35 | Piše: STA, S. U.

»Izgubila sem voljo do tekmovanj. Vse, v kar sem nekoč kot športnica verjela, je izgubilo pomen.«

FOTO: Tadej Regent, Delo
Slovenska biatlonka Urška Poje se je v soboto zvečer poslovila od biatlonskih tekmovališč, in to tik pred 23. rojstnim dnevom. Odločitev o tem je sporočila na facebooku.

Dvakrat je osvojila točke za svetovni pokal

V svetovnem pokalu je v Postojni rojena biatlonka prvič nastopila v sezoni 2013/14 kot del slovenske ženske štafete pri rosnih 16 letih, dvakrat pa je osvojila točke za svetovni pokal.

To ji je nazadnje uspelo 13. decembra 2018 v avstrijskem Hochfilznu z 38. mestom. Skupaj je v svetovnem pokalu zbrala 54 nastopov, del olimpijske reprezentance Slovenije pa je bila na igrah v Pjongčangu v Južni Koreji pred dvema letoma, ko je dosegla tudi najboljšo uvrstitev v članski karieri z 12. mestom na individualni preizkušnji na 15 kilometrov.

Nekdaj obetavna biatlonka

V letošnji sezoni je nastopila zgolj na Pokljuki v posamični mešani štafeti, ko je z Rokom Tršanom osvojila 24. mesto.

Nekdaj obetavna biatlonka, na mladinskem svetovnem prvenstvu v Belorusiji leta 2015 je osvojila četrto mesto v zasledovanju, je, sodeč po zapisu na facebooku, že dlje časa razmišljala o koncu športne poti.


»Izgubila sem voljo do tekmovanj. Vse, v kar sem nekoč kot športnica verjela, je izgubilo pomen. Počutila sem se, kot da sem umirala navznoter brez pravega razloga,« je zapisala. Dodala je, da se od športa poslavlja hvaležna, saj ji je dal ogromno izkušenj za nadaljnje življenje.
Deli s prijatelji