Težko z Mesijo, saj je božji sin

Ker ni nogometa, si samoizolirani ljudje izmišljujejo neumnosti. To ni hvala Lautaru Martinezu, ki naj bi bil na poti v Barço.
Fotografija:
Odpri galerijo

Ker ljudem v (samo)izolaciji buhti domišljija, se pojavljajo tudi hipoteze, da bo nogometni velikan Barcelona zaradi denarnih težav prisiljen prodati večino svojega moštva, razen seveda zvezdnika Lionela Messija in nekaj njegovih oprod. A po drugi strani tudi ne potihnejo govorice, da bo v naslednjem prestopnem roku argentinski napadalec milanskega Interja Lautaro Javier Martinez nogometno Scalo zamenjal za stadion Novo igrišče. A igrati ob boku Mesije je lahko dvorezni meč, to lahko potrdi tudi Barcelonina okrepitev Antoine Griezmann.

Ker se zadeva ni sestavila v pravi mozaik, ga omenjajo, ob 100 milijonih evrih, kakor prvino, ki bo blaugrano kot del nadomestila za Martineza zamenjala za Interjeve barve. Nekdanji argentinski as Javier Saviola, igral je tudi v Barceloni, ima svoje mnenje o zagatah nastopanja (postopanja) ob Mesiji. »Zdi se, da je lahko igrati z Messijem, a ni tako. Tudi Paulo Dybala ima v argentinski reprezentanci težave s tem. Messi ima tako dvignjen ritem igre, da moraš imeti včasih zelo visoko raven zbranosti in ob tem tudi pozorno spremljati, kakšen je predvideni način odvijanja akcije oziroma igralna rešitev. Miselno pa to ob dvignjenem ritmu ni mačji kašelj.

A naj ne bo pomote, Lautaro je izjemen napadalec, odklene lahko ključ vsake obrambe, poleg tega njegova vrednota niso le zadetki. Svoj igralni položaj razume zelo široko. A da ne bo pomote, njegova pot do uspešnosti v Barçi bo lahko tudi zelo dolga,« je o 22-letniku filozofiral Saviola.
 

Ronaldu je težje


Tudi selektor argentinske izbrane vrste do 20 let, tudi olimpijske, Fernando Batista, ima svoj pogled. »V Barceloni bi v konici napada sam igral z Luisom Suarezom in Lautarom. Messi bi tako imel večjo izbiro, komu podati. Lautaro je že v mladinskih letih pritegnil mojo pozornost, po koncu vadbe je tudi vedno želel še dodatno potrenirati. Trmasto je vztrajal in oddelal še dodaten trening. Ima veliko igralnih vrednot, ki jih je imel tudi sloviti strelec Gabriel Batistuta, le da ima pri obvladovanju žoge več tehničnih atributov.

Lautaro ima izjemen občutek za igro, miselno in tudi dejansko je vedno nekaj korakov pred obrambnimi igralci. Pride od nikoder in zabije gol. Da njegovih ubijalskih strelskih učinkovitosti sploh ne omenjamo. Za to je potrebna tudi telesna moč, ki je ima, kot je bil to primer pri Batistuti, na pretek. Ni pa še sploh v zenitu svoje nogometne kariere. V Italiji je zelo napredoval, igralsko kar eksplodiral. V španski ligi ne bo imel težav, v Italiji so namreč obrambe bolj strnjene, težje je. To pove že primer Cristiana Ronalda po prestopu iz Reala v Juventus,« navrže Batista. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije