KOLESARSTVO

Težave Mateja Mohoriča na Touru: potrebna je bila krvna preiskava

Pregledi krvi so pokazali, da ima asimptomatsko covid okužbo in da je pred kratkim morda imel tudi okužbo z virusom Epstein-Barr.
Fotografija: Matej Mohorič. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Matej Mohorič. FOTO: Dejan Javornik

Matej Mohorič se lahko pohvali z izjemnimi dosežki na velikih tekmovanjih, saj je etapno zmago zabeležil že na vseh največjih večetapnih tekmah, po eno na dirkah po Italiji in Španiji ter dve v Franciji. Letos so se Mateju uresničile tudi dolgoletne sanje, ko je zmagal na eni svojih najljubši dirk, spomladanski klasiki Milano–Sanremo. 

Toda na letošnji dirki po Franciji Mateju ni šlo vse po načrtih. Na instagramu je zapisal: »Na Touru se nisem počutil najbolje in težko sem si opomogel po koncu. Pregledi krvi so pokazali, da imam asimptomatsko covid okužbo in da sem pred kratkim morda imel tudi okužbo z virusom Epstein-Barr. Vzel si bom več časa za počitek in upam, da se bom pravočasno počutil bolje za več dirk pred koncem sezone.«

Letošnji Tour de France je bil sicer izjemno hiter. Od samega začetka dirke so kolesarji dirkali v zelo visokem tempu. Številke potrjujejo, da je povprečna hitrost skozi devet etap znašala 44,544 km/h, kar je za 2 km/h več kot na isti točki leta 2021, zato je bila najhitrejša dirka doslej – po letu 2005.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije