ZAČENJA SE VUELTA

Takšno vročico je Roglič zakuril v Španiji (VIDEO)

Primož Roglič bo danes začel braniti lansko skupno zmago na dirki po Španiji. Že uvod z gorsko etapo.
Fotografija: Primoža Rogliča je lani v Španiji spremljala tudi družina. FOTO: Primož Čerin 
Odpri galerijo
Primoža Rogliča je lani v Španiji spremljala tudi družina. FOTO: Primož Čerin 

Slovenski kolesar Primož Roglič kljub izjemno napornemu ritmu v zadnjih mesecih še ni zaključil sezone. Že danes se zanj začenja dirka po Španiji, na kateri je lani poskrbel za zgodovinski mejnik in prvo slovensko zmago na grand tourih. Tokrat naj bi bil sicer v vlogi pomočnika Tomu Dumoulinu, a kapetana v ekipi Jumbo Visma bosta oba. Že današnja prva etapa z gorskim zaključkom pa bo razkrila karte in pokazala, kdo ima boljše noge. Tuji mediji sicer bolj kot Dumoulina za favorita dirke postavljajo Rogliča.


Upati je, da bo tako Roglič že danes zakuril novo kolesarsko vročico v rdečem, v katero se je sicer odel lani septembra, ko mu je na zmagovalnem odru delal družbo še en slovenski as Tadej Pogačar.



S Pogačarjem sta navdušila zlasti v 13. etapi, ko sta poskrbela za dvojno zmago na Los Machucosu. To je bila dotlej ena največjih slovenskih zmag na velikih dirkah, vse skupaj pa sta kajpak še presegla na letošnji dirki po Franciji.


Letošnja Vuelta zaradi razmer s koronavirusom poteka v poznejšem terminu, se delno prekriva z Girom in je tudi skrajšana na le 18 etap.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije