TOKIO

Takšna čast je zlato Janjo doletela za konec OI

Sklepna slovesnost se bo začela jutri ob 13. uri po srednjeevropskem času.
Fotografija: FOTO: Maxim Shemetov, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Maxim Shemetov, Reuters

Olimpijska prvakinja Janja Garnbret bo nosilka slovenske zastave na nedeljskem zaprtju olimpijskih iger Tokio 2020. To so danes sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS). Sklepna slovesnost iger, na katerih so slovenski športniki doslej osvojili tri zlate ter po eno srebrno in bronasto odličje, se bo začela ob 13. uri po srednjeevropskem času.

image_alt
Zlata Janja priznala: To je bila najtežja tekma v moji karieri (FOTO)Olimpijske igre, na katerih je med približno 11.000 športniki nastopalo tudi 54 Slovencev, so se začele 23. julija. Slovensko zastavo sta takrat nosila kajakašica Eva Terčelj in namiznoteniški igralec Bojan Tokić.
image_alt
Olimpijska slovesnost v Tokiu: tudi Slovenci z Dončićem del spektakla (V ŽIVO)

Preostali nosilci odličij že doma

Garnbretova je v petek osvojila zlato medaljo v športnem plezanju. Odločitev, da na zaprtju nosi zastavo, je pričakovana, saj je trenutno edina med slovenskimi nosilci odličij, ki je še v Tokiu. Preostali junaki slovenske odprave – zlata kolesar Primož Roglič in kanuist Bojan Savšek, srebrna judoistka Tina Trstenjak in bronasti kolesar Tadej Pogačar – so se v Slovenijo vrnili že prejšnji teden.

Košarkarjii za bron

Srčno seveda upamo, da ne bomo ostali pri petih odličjih in da šesto dodajo košarkarji, ki se bodo ob 13. uri v boju za tretje mesto pomerili z Avstralci.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije