TOUR DE FRANCE

Tako sta neusmiljena Slovenca potolkla tekmece (VIDEO)

Primož Roglič in Tadej Pogačar na naslovnicah svetovnih medijev.
Fotografija: Primož Roglič in Tadej Pogačar blestita na dirki po Franciji. FOTO: Stuart Franklin, Reuters
Odpri galerijo
Primož Roglič in Tadej Pogačar blestita na dirki po Franciji. FOTO: Stuart Franklin, Reuters

Izjemne predstave slovenskih kolesarjev Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja na dirki po Franciji jemljejo dih kolesarskim navdušencem po vsem svetu. Hvalnice so jima po včerajšnji izjemni etapi, v kateri sta se skupaj otresla tekmecev na gorskem cilju Puy Mary, kajpak pisali tudi vsi svetovni mediji.

Roglič in Pogačar sta se znašla na naslovnici enega najslovitejših športnih časnikov L'Équipe, pod okriljem katerega se je sicer pred več kot 100 leti tudi začel Tour de France. »Neusmiljena,« so zapisali ob fotografiji in poudarili, da sta se skupaj otresla tekmecev.



Slovenska kolesarja sta se ob vzponu otresla njunega velikega tekmeca Kolumbijca Egana Bernala, ki za Rogličem zdaj v skupnem seštevku zaostaja za 59 sekund. Lanski zmagovalec je bil izmučen ob koncu etape.



Roglič v današnji 14. etapi nadaljuje boj v rumeni majici, Pogačar od včeraj spet nosi belo opravo najboljšega mladega kolesarja. Današnja etapa bo imela zaključek za sprinterje, nedelja pa spet prinaša ognjemet in vzpon na enega najslovitejših klancev Toura – Grand Colombier.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije