ATLETIKA

Tako blizu, a vseeno daleč

Luka Janežič za štiri stotinke zgrešil finale dvoranskega SP v atletiki. Aniti Horvat je zaradi prehlada v kvalifikacijah pobralo moči.
Fotografija: Luka Janežič je pozimi dokazal, da ima zelo kakovostno podlago za sezono na odprtem. FOTO: AP
Odpri galerijo
Luka Janežič je pozimi dokazal, da ima zelo kakovostno podlago za sezono na odprtem. FOTO: AP

BIRMINGHAM – Slovenska atleta na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Veliki Britaniji sta že drugi dan tekmovanja v petek končala svoje nastope. Luka Janežič se ni uvrstil v finale teka na 400 m, Anita Horvat, prav tako 400 m, pa je obstala na prvi stopnički tekmovanja v Birminghamu, v kvalifikacijah. Vodičan je sicer z najboljšim časom 46,45 napredoval v polfinale, tam pa v tretji skupini na 3. mestu, v finale sta šla le prva dva, s 46,37 za štiri stotinke zgrešil sklepni nastop najboljše šesterice. »Malce mi je zmanjkalo, tako blizu finala, pa vseeno tako daleč. Prvih 200 m bi moral hitreje začeti, škoda, četudi sem dokazal, da spadam med najboljše na svetu. To je sicer velik uspeh, sedmi sem na svetu, toda možnosti sem imel še za kaj več. Finale bi bil res velika stvar, vendar zdaj še z večjim optimizmom gledam naprej,« je povedal Luka Janežič, s 46,02 slovenski rekorder.
Zanimivo, da je v finalu naslov svetovnega prvaka že tretjič zapored osvojil Čeh Pavel Maslak (45,47), je tudi trikratni zaporedni dvoranski evropski prvak, njega pa je Janežič v tej zimi dvakrat že premagal. »Nimam si česa očitati, naredil sem vse, kar sem zmogel. Tudi regeneracija je bila dobra in zelo potrebna pri dveh tekih v enem dnevu. S seboj smo imeli tudi posebne hlače, ki povečajo prekrvavitev, verjetno jih bomo kupili, čeprav so zelo drage,« je še dodal Luka Janežič. Anita Horvat je v svoji kvalifikacijski skupini zasedla zadnje, peto mesto. Čas 53,52 in skupno 23. mesto je tako njen izkupiček. »Kaj naj rečem, za menoj je dobra sezona, a očitno je prehlad pred prvenstvom pustil prevelike posledice, na koncu teka me je povsem pobralo in sem zelo razočarana. Postavila sem dva državna rekorda in bila skupno tretja v seštevku svetovne serije Iaaf, toda na veliki tekmi bi morala doseči več ne glede na zdravstvene težave,« je dejala Horvatova.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije