KOŠARKA

Sto tisoč evrov preveč za Šiška

Koper Primorsko po eksodusu igralcev zapustil tudi trener Jurica Golemac. Žalgiris in Cedevita Olimpija pokazala interes za slovenskega reprezentanta.
Fotografija: Jurica Golemac je koprsko trenersko puško vrgel v koruzo. FOTO: kosarka.si
Odpri galerijo
Jurica Golemac je koprsko trenersko puško vrgel v koruzo. FOTO: kosarka.si

Košarkarji Krke so včeraj opravili tekmo 12. kroga lige ABA, Cedevita Olimpija danes gosti srbsko Mego v Tivoliju, v ponedeljek pa bodo na delu igralci iz Koper Primorske, h katerim v goste prihaja evroligaška beograjska Crvena zvezda. Če bi bile razmere urejene, recimo normalne, bi mnogi v ponedeljek na glas računali na nov uspeh, nov skalp Primorcev, ki so najprijetnejše presenečenje lige ABA. A za to tako rekoč ni (realnih) možnosti. Nikoli več ne bo, kot je bilo, to drži tudi za Koprčane, ki zdesetkani čakajo zvezdo. Trije košarkarski kralji Lance Harris, Marjan Čakarun, Marko Jagodić - Kuridža so zapustili Obalo, pridružil se jim je še trener Jurica Golemac, ki je kljub drugačnim napovedim dvignil roke in odšel. Da bi se to utegnilo zgoditi, je bilo jasno ob njegovem odhodu s Polzele, kjer je ekipa v sredo izgubila šele prvo tekmo v domači sezoni! Naključje je hotelo, da bo Jagodić - Kuridža v ponedeljek spet v Kopru, na žalost domačih navijačev v dresu konkurence – Crvene zvezde. Jurico Golemca naj bi snubila podgoriška Budućnost. Ali se bo tja selil, do zaključka redakcije ni bilo potrjeno. Očitno pa v Kopru ostaja tudi trojec Žan Mark Šiško, Ivan Marinković, Stephen Holt, ki so bili na radarju nekaterih klubov iz lige ABA, a se je rok za prestope igralcev v ligi ABA iztekel včeraj opolnoči. Po nekaterih podatkih so Primorci želeli 100.000 evrov za Šiška, ki ga je snubila Cedevita Olimpija, a naj za slovenskega reprezentanta ne bi želela tako globoko seči v žep. To ni bila edina ponudba za Šiška, ki ga je pred tedni snubil tudi evroligaški Žalgiris, na mizi pa naj bi bila ponudba, vredna četrt milijona evrov.

Žakelj na klop

Verjetno rubrika odhodi iz Kopra še ni povsem zaprta. Je pa jasno, kar je bistveno, da se košarka na tem koncu igra še naprej, da klub ne bi ugasnil. Člansko ekipo naj bi v prihodnje vodil Andrej Žakelj, dozdajšnji pomočnik Jurice Golemca, priložnost za dokazovanje pa bodo dobili tudi drugi igralci, ki se na Koper šele navajajo ali pa tisti, ki so do zdaj igrali manj. Ne nazadnje bo ekipi lažje, ker ima zelo ugoden rezultatski položaj – v regiji premore osem zmag in ne more izpasti, na vrhu je tudi v domačem prvenstvu in je uvrščena v končnico za prvaka. Lastniki in upravljavci kluba so dobili novo priložnost. Vezni in ključni člen med košarkarji in upravo pa ostaja vodja ekipe Goran Jagodnik, ki bo še naprej poskušal na najboljši možni način krmariti načeto primorsko barko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije