ROKOMET

Staš dirigent v labodjem spevu

Polfinale rokometne lige prvakov Barcelona – Vardar in Veszprem – Kielce. Makedonski velikan bo po sezoni razpustil moštvo, Skube se bo spet selil.
Fotografija: Staš Skube je po uspehu na Madžarskem skočil v naročje Hrvatu Igorju Karačiću. FOTO: RK Vardar
Odpri galerijo
Staš Skube je po uspehu na Madžarskem skočil v naročje Hrvatu Igorju Karačiću. FOTO: RK Vardar

LJUBLJANA – Rekordnih sedem Slovencev bo igralo na jubilejnem 10. zaključnem turnirju lige prvakov v Kölnu in vsaj eden bo stopil na rokometni Mont Blanc. Če bo to Staš Skube, bo to čudovit labodji spev Vardarja, ki se poslavlja z evropskega zemljevida.
Staš Skube je po uspehu na Madžarskem skočil v naročje Hrvatu Igorju Karačiću. FOTO: RK Vardar
Staš Skube je po uspehu na Madžarskem skočil v naročje Hrvatu Igorju Karačiću. FOTO: RK Vardar

Barcelona – Vardar in Veszprem – Kielce sta polfinalna para F4 EHF lige prvakov, ki bo v Lanxess Areni 1. in 2. junija. Tam bodo poleg Skubeta nastopili še Jure Dolenec iz Barcelone, Blaž Janc iz Kielc, kjer je pomočnik trenerja Uroš Zorman, ter Borut Mačkovšek, Dragan Gajić, Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč iz Veszprema. Slednji trije so bili na F4 že pred dvema letoma, Marguč pa tudi v finalu sezone 2015/16, ko se je zgodil eden največjih rokometnih preobratov.

Veszprem bo tako v petem poskusu lovil izmuzljivo lovoriko in se želel hkrati Poljakom oddolžiti za poraz, potem ko je v zadnjih 20 minutah zapravil prednost devetih golov in izgubil po izvajanju sedemmetrovk. Eno je zgrešil Marguč, odločilno pa izkoristil Julen Aguinagalde, ki je mirne živce ohranil tudi v nedeljo, ko so Kielce izločile prve favorite iz Pariza. »Če smo preskočili PSG, lahko tudi Veszprem,« je po žrebu povedal Janc, ki bo tako kot Skube, Dolenec in Mačkovšek debitiral na spektaklu, o katerem sanja vsak rokometaš.
 

Skube izločil bivše


Sanje so se uresničile tudi Skubetu, enemu od junakov Vardarja na povratni četrtfinalni tekmi v Szegedu. Zanj je bila to več kot tekma. Še lani je Pick Szegedu po dolgih letih prinesel naslov madžarskega prvaka, nakar so se ga v klubu čez noč znebili ...

»Prav gotovo mi je bilo najtežje na igrišču, ob vstopu v dvorano so me preplavila čustva. Ampak ni šlo za maščevanje, nikomur nisem želel dokazati, da so se zmotili, ko so se na grd način razšli z mano. Mi je pa odleglo, ko smo se v drugem polčasu vrnili in si priigrali F4. In to v sezoni, v kateri so nas vsi odpisali,« je bil ponosen Skube, ki je nato le pokazal na človeka, do katerega goji zamero – trenerja Juana Carlosa Pastorja.

Ta se po živčni in grobi tekmi ni želel rokovati s kolegom in celo rojakom Robertom Garcio Parrondom, novinarsko konferenco pa je v jezi predčasno zapustil. »Kar pojdi, to samo kaže, kakšen človek v resnici si!« mu je zabrusil Skube, ki se bo kmalu spet selil. Ker se lastnik Sergej Samsonenko umika, bo Vardar razpustil ekipo: »Igramo le še zase in čast. Barcelone si nismo želeli v polfinalu, a težke okoliščine so nas še bolj poenotile, naredili bomo vse, da se poslovimo v velikem slogu.«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije