JE TO KONEC?

Šporar je namignil na slovo

Danes zadnje letošnje dejanje v nogometni evropski ligi. Vid Belec in Roman Bezjak že med 32 najboljših.
Fotografija: Andraž Šporar že pogleduje proti novemu izzivu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Andraž Šporar že pogleduje proti novemu izzivu. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Še 90 minut, nato pa na zaslužen odmor in trg delovne sile. Tako je pred današnjo zadnjo tekmo v evropski ligi navijačem slovaškega nogometnega prvaka Slovana namignil najboljši strelec Andraž Šporar. Možnosti za napredovanje v šestnajstino finala Slovan nima več, a 25-letni Ljubljančan še ni rekel, da ima dovolj.

»Slovanu se zahvaljujem, dal mi je priložnost in mi vrnil veselje do nogometa, kar sem potrdil z goli. Proti Bragi želim zabiti še gol in se nato odpraviti na počitnice,« je povedal Šporar, z 12 goli prvi strelec slovaškega prvenstva, s štirimi pa šesti najboljši v EL.

Pri slovaškem klubu se o prihodnosti Slovenca še niso izrekli, a tako vroč, kot je zdaj, Šiškar še ni bil. Njegov zastopnik Amir Ružnić ima polne roke dela, saj je klubov, ki so pokazali zanimanje zanj, veliko. Tudi za Šporarja je skušnjava velika. Na Slovaškem je oživil svojo kariero, zdaj je morda napočil trenutek za nov izziv in korak na stopnico višjo raven. Previdnost ne bo odveč, nekoč se je že opekel, saj je njegov prestop k Baslu narekoval denar. Tudi zdaj bo, čemur se ni mogoče izogniti, saj bo Slovan bržkone iztržil rekordno odškodnino, vendar je zrelejši Šporar v položaju, da lahko sam izbere, kje in za koga bo igral.

Za evropsko pomlad še Verbič in Blažič

Kakšno bo slovensko slovo od koledarskega leta? Za Vida Belca in Romana Bezjaka je bilo odlično, njun Apoel se je že uvrstil v šestnajstino finala, zato bo zadnje dejanje skupinskega dela le za užitek in dodaten zaslužek. Mariborčan in Prevaljčan sta pred letošnjimi zadnjimi tekmami v EL edina slovenska nogometaša, ki sta že podaljšala evropsko sezono v novo leto. Med drugimi sta blizu Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) in Miha Blažič (Ferencvaros). Ukrajinski velikan ni odvisen le od sebe. Če bo Malmö v skandinavskem derbiju premagal København, ne bo dovolj niti zmaga nad Luganom, pri katerem bi po vrnitvi na igrišče zaradi poškodbe lahko igral tudi Domen Črnigoj. Madžarski prvak ima vse v svojih nogah. Gostuje pri mariborskem krvniku Ludogorcu in bo napredoval, če bo zmagal. Jaka Bijol z moskovskim CSKA je brez možnosti za napredovanje, enako Robert Berić s St. Etiennom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije