NBA

Slovenski obračun: bo Dončićev Dallas prvič premagal Dragićev Miami?

Veliki obračun slovenskih legionarjev bo ob 1. uri. po slovenskem času.
Fotografija: Luka Dončić in Goran Dragić. FOTO: Jasen Vinlove, USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić in Goran Dragić. FOTO: Jasen Vinlove, USA Today Sports

Ponoči ob 1. uri po slovenskem času se obeta veliki obračun slovenskih legionarjev. To bo v ligi NBA za slovenske ljubitelje košarke osrednja tekma med ekipo Dallas Mavericks Luke Dončića in moštvom Miami Heat Gorana Dragića.

Dragić je po zadnji zmagi Miamija proti Milwaukeeju s 119 : 108 dejal, da je bil po obračunu z isto ekipo v Miamiju, ko je Milwaukee zmagal s 144 : 97, tako močno razburjen, da ni mogel spati. 

A v nasprotju s preteklimi obračuni slovenskih zvezdnikov bo tekma brez slovenskih navijačev, ki so vselej zelo radi odpotovali v ZDA, da bi pospremili slovenski obračun. 


Statistika na strani Dragiča


Luka Dončić je začel tretjo sezono lige NBA, veteran Goran Dragić že trinajsto. V zadnjih treh sezonah sta se njuna kluba pomerila štirikrat, prav vsakič pa so se zmage veselili košarkarji s Floride.

Preberite šeDončić že med glavnimi favoriti za naziv MVP
Dragić je zamenjal vlogo, a ostal vodja

A čeprav oba naša zvezdnika nista bila vedno v ospredju, pa so obračuni med Miamijem in Dallasom vedno pritegnili veliko pozornosti slovenske javnosti.

Spomnimo se samo marca leta 2019, ko je bilo v American Airlines Areni v Miamiju glasnih več kot 2.000 slovenskih navijačev. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije