3 NA 3

Slovenski košarkar padel na dopingu

Izrekli so mu dvoletno prepoved nastopanja.
Fotografija: FOTO: Cgj0212 Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Cgj0212 Getty Images/istockphoto

Reprezentant v košarki 3 na 3 Dejan Mlakar je kršil protidopinške predpise, so sporočili iz slovenske protidopinške organizacije Sloado. Mlakarju so izrekli dvoletno prepoved tekmovanj ter mu odvzeli vse tekmovalne rezultate, ki jih je dosegel po dnevu odvzema vzorca, 13. avgusta lani. Mlakar mora plačati tudi stroške postopka v višini 1000 evrov.

Agencijo Sloado je akreditirani laboratorij v Seibersdorfu v Avstriji obvestil o nasprotni analitični ugotovitvi v urinskem vzorcu športnika, ki je bil odvzet v Ljubljani na tekmi finalnega turnirja državnega prvenstva v košarki 3 na 3, 13. avgusta 2021. Prepovedana snov v vzorcu je bila turinabol, ki je v športu prepovedan in je bil leta 2021 uvrščena na seznam prepovedanih snovi in postopkov Svetovne protidopinške agencije (Wada) v skupino S1, kamor sodijo androgeni anabolni steroidi. Dehidroklorometiltestosteron je nespecificirana snov, ki je prepovedana ves čas.

Mlakar je bil član ekipe Ljubljana East, v kateri so bili še Tjaž Rotar, Stojan Đekanović in Edis Mahmutović in je osvojila tretje mesto. Igral je v dresu Slovana, v državnem prvenstvu je bil tudi član domžalskega Heliosa, Kopra, Šenčurja ter nazadnje Parkljev in Litije v 2. SKL.

Mlakarju bo suspenz potekel 24. septembra 2023.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas