TOKIO 2020

Šutejeva ogorčena: Želeli so, da čim prej izpademo, kar ni prav

Preskočila je le 450 cm.
Fotografija: FOTO: Hannah Mckay, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Hannah Mckay, Reuters

Slovenska rekorderka Tina Šutej je v finalu skoka s palico na olimpijskih igrah v Tokiu delila peto mesto, preskočila je 4,50 m. Na naslednji višini, 4,70 m, so bile uspešne le štiri tekmovalke, ki so se borile za odličja. Prvega na velikih tekmah je z zmago dosegla Američanka Katie Nagoette, ki je edina preskočila 4,90 m.

Občutki so mešani

»Občutki so mešani. Uvrstitev je lepa, a ni kolajna, ki sem si jo želela, pa tudi rezultat ni nič posebnega. Na 4,70 sem bila dvakrat blizu, vem, da sem sposobna te višine, toda žal mi je ni uspelo preskočiti,« je po tekmi dejala Šutejeva, ki meni, da so organizatorji povsem uničili tekmovanje. Atletinje so tekmovanje namreč začele na višini 4,50 m, kar je po mnenju Slovenke preveč, še bolj neprimerna pa je bila druga višina, 4,70, na kateri je izpadlo kar 11 tekmovalk.


»Protesti vodij reprezentanci niso pomagali. Vse je bilo narejeno le za to, da se podelijo medalje. Vedeli so, da bodo drugo višino preskočile vsaj tri tekmovalke, za druge, tiste slabše, jim ni bilo mar. Nismo imele možnosti, da se vmešamo v ta boj,« meni Šutejeva, ki ji za razliko od najboljših te višine niso ustrezale.

image_alt
Tina Šutej odlična v skoku s palico

»Moj osebni rekord je 4,75. Da imaš že drugo višino 4,70, je prehud preskok. Devet tekmovalk je imelo letos 4,70 ali manj izid sezone, jaz se imela 4,74. Organizatorji so si želeli, da čim prej izpademo, kar ni prav. A očitno se bo treba privaditi tudi na take preskoke, to je bila že tretja zaporedna tekma na tak način. A na olimpijskih igrah je to povsem neprimerno, štiri leta garamo, da pridemo sem opraviti en uspešen skok. Res je nesmisel,« se s potezo organizatorjev ne strinja slovenska atletinja.

Čez tri leta bo spet napadala odličje

»To so moje najboljše olimpijske igre. Nameravam iti še v Pariz čez tri leta, tam bom spet napadala odličje,« je po svojem tretjem olimpijskem nastopu napovedala Šutejeva.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas