VUELTA

Slaba novica za Rogliča: zapustil ga je pomemben pomočnik

Nadaljuje se lov na rdečo majico.
Fotografija: Tom Dumoulin in Primož Roglič. FOTO: Stuart Franklin, Reuters
Odpri galerijo
Tom Dumoulin in Primož Roglič. FOTO: Stuart Franklin, Reuters

Nizozemski kolesar Tom Dumoulin, sicer moštveni kolega slovenskega asa Primoža Rogliča, po sedmih etapah zapušča dirko po Španiji, je sporočilo moštvo Jumbo-Visma. Nizozemci so na spletni strani zapisali, da se bo 29-letnik po krajšem premoru posvetil pripravam na naslednjo sezono.

Dumoulin bi moral biti poleg Rogliča na Vuelti eden od dveh kapetanov nizozemskega moštva, a je že takoj na začetku dirke zapadel v krizo, iz katere se ni izkopal.

V skupnem seštevku je po koncu sedme etape zasedal 53. mesto z več kot 40 minutami zaostanka. »S strokovnim osebjem sem se odločil, da je najbolje, da sestopim s kolesa. Že na začetku Vuelte sem se počutil utrujeno, kar se je nato le stopnjevalo. Nima smisla nadaljevati, saj bi lahko posledice čutil še prihodnje leto,« je dejal kolesarski zvezdnik iz Maastrichta.

»Seveda si nisem želel zapustiti dirke, ampak je to prava odločitev. S tem se vsi v moštvu strinjamo. Primož je v dobrem položaju v boju za končno zmago in upam, da mu bo uspelo dobiti dirko,« je še dejal Dumoulin, sicer letos sedmi v skupnem seštevku Toura. Više na letošnjih dirkah ni posegel.

Dirka po Španiji se bo danes nadaljevala z zahtevno osmo etapo z gorskim ciljem na Alto de Moncalvillo (164 km). Kolesarji se bodo na pot podali nekaj po 13. uri. Roglič bo v etapo, ki se bo začela v Logronu, krenil s četrtega mesta v skupnem seštevku (+ 0:30), v katerem vodi Ekvadorec Richard Carapaz.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas