NOGOMET

Sijaj lovorik največji motiv

Slovenski nogometaši na tujem lovijo pokalno lovoriko. Ta teden polfinale čaka tako Kevina Kampla kot Josipa Iličića.
Fotografija: Josip Iličić je z Atalanto še v igri proti italijanskim klubskim velikanom. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Josip Iličić je z Atalanto še v igri proti italijanskim klubskim velikanom. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Nogometna državna prvenstva so v nekaterih deželah že dobila sezonske prvake. Juventus je še osmič zapored osvojil scudetto, skupaj ima že 35 italijanskih naslovov, Paris Saint-Germain je v Franciji prvak drugič zapored in osmič skupaj, solunski PAOK pa je v Grčiji po letih 1976 in 1985 tretjič postal najboljši v državnem prvenstvu.
Josip Iličić je z Atalanto še v igri proti italijanskim klubskim velikanom. FOTO: Reuters
Josip Iličić je z Atalanto še v igri proti italijanskim klubskim velikanom. FOTO: Reuters

Za staro damo in pariški bogataški klub nič posebnega, da sta ubranila krono, PAOK pa je po atenskem klubu AEK, šampion je bil lani, Olympiakosu spet preprečil, da poveča rekordno zbirko 44 naslovov državnega prvaka. Priložnost, da bi se morebiti veselili lovorik, imajo tudi slovenski nogometaši na tujem.

Drevi in jutri bosta polfinalni tekmi nemškega pokala. Nocoj Hamburger SV gosti RB Leipzig Kevina Kampla, v sredo se bosta udarila Werder iz Bremna in Bayern München. Leipzigov trener Ralf Rangnick pred gostovanjem v največjem nemškem pristanišču pravi: »Prvoligaši smo šele tretjo sezono, a seveda želimo uresničiti sanje. Torej, uvrstiti se v finale in nato tudi dvigniti pokal.« Ta naloga pa bo lažja z igralskim prispevkom nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki ima, v za Bayernom in Borussio iz Dortmunda tretjeuvrščenim klubom na lestvici bundeslige, status enega od treh nedotakljivih članov moštva.

Tega nima niti nemški reprezentant Timo Werner, ker noče podaljšati pogodbe, ki mu bo sicer potekla prihodnje poletje, zato naj bi po tej sezoni zamenjal klub in za 50 milijonov evrov odškodnine pristal pri Liverpoolu. No, pa tudi sicer je Kevin Kampl, rojen v Solingenu, proizvod nemške nogometne šole, saj je vso mladinsko in člansko kariero odigral v tej deželi.
 

Boj za Evropo


Josipa Iličića in njegovo Atalanto v zadnjih šestih krogih italijanske serie A čaka boj za eno od mest, ki vodijo v Evropo, natančneje v kvalifikacije za evropsko ligo. Zdaj sta šesta, to mesto pa še prinaša starocelinsko tekmovanje. Klub iz Bergama bo v četrtek odigral tudi povratno polfinalno tekmo italijanskega pokala proti Fiorentini, na uvodnem dvoboju v Firencah je bilo 3:3.

Zanimivo pa je, da je Atalanta v četrtfinalu izločila štirikratnega branilca lovorike v pokalnem tekmovanju Juventus. Iličić je v sezoni zbral enajst zadetkov in tri podaje, če bi s svojim moštvom izločil Fiorentino, bi se v finalu pomeril z boljšim iz drugega polfinala med Laziem in Milanom. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije