SPREJEM

Še zadnja medalja je doma, velika množica pričakala Žana Kranjca

Še en sprejem danes v Kranjski Gori.
Fotografija: Doma je še zadnja medalja, prinesel jo je Žan Kranjec. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Doma je še zadnja medalja, prinesel jo je Žan Kranjec. FOTO: Matej Družnik

Medtem ko so te dni po različnih koncih Slovenije že proslavili olimpijske uspehe in medalje naših športnikov na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu, se je šele včeraj iz Kitajske vrnil še zadnji dobitnik, srebrni Žan Kranjec. Prvi alpski smučar po Juretu Koširju z olimpijskim odličjem je svoj uspeh proslavil sinoči v Vodicah, kjer se je zbralo veliko število ljudi.

»Ta kolajna odtehta vsa ta leta odrekanja, veliko je bilo lepih trenutkov, tudi težkih, a bilo je vredno,« je povedal 29-letni smučar in se zahvalil za lep sprejem.

Nestrpno ga je pričakovala tudi njegova družina mama Rebeka in brat Uroš. Družino je lani pretresla huda tragedija, v nesreči pri delu so izgubili očeta Janeza. »Težko je, ko tako lepih trenutkov nimaš s kom deliti. Vem, da bi mu Janez želel pripraviti še večjo zabavo, kot smo jo mi,« je mama povedala v oddaji Svet na Kanalu A.

Sicer pa bo danes v Kranjski Gori še en sprejem za Kranjca, ob njem se bodo predstavili še preostali junaki Pekinga. Potem ko so doslej pri Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS) pripravljali sprejeme slovenskih olimpijcev v skladu s koronskimi omejitvami zgolj virtualno, pa so danes sporočili, da so prvič dobrodošli tudi navijači. Današnji sprejem ob 18. uri bo še zadnji in tudi odprt za javnost. Kot so še sporočili iz OKS, pogoj PCT ni obvezen.

Vse, ki se sprejema ne bodo mogli udeležiti, pa vabijo, da si neposredni prenos ogledajo na tej povezavi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije