NA UDARU

Šćulac mora vzgajati in zmagovati

Krško z novim trenerjem Alenom Šćulcem in prenovljeno ekipo. Cilja Posavcev sta miren obstanek v ligi in uveljavitev mladih upov.
Fotografija: Trener Krškega Alen Šćulac pripravlja taktiko za nedeljski dvoboj z Gorico. FOTO: nkrsko.com
Odpri galerijo
Trener Krškega Alen Šćulac pripravlja taktiko za nedeljski dvoboj z Gorico. FOTO: nkrsko.com

KRŠKO – Tako kot v taborih nogometnih prvoligašev Ankarana, Triglava in Aluminija imajo tudi v Krškem isti sveti cilj v tej sezoni: obstanek med prvoligaši, po možnosti brez dodatnih kvalifikacij. Med to četverico imajo po jesenskem delu najboljše izhodišče za uresničitev cilja prav Krčani, ki so pozimi zamenjali trenerja – Hrvata Stipeta Balajića je zamenjal primorski strokovnjak Alen Šćulac – ter dodobra prevetrili moštvo. Stadion Matije Gubca je zapustilo sedem igralcev, v ekipi pa je kar deset novincev, poleg tega s člansko zasedbo trenira še pet mladcev iz domače nogometne šole. »Ekipa je nova, zato potrebuje čas, da se igralci ujamejo in uigrajo. Toda časa nikoli ni dovolj, tako je vsaj v večini klubov pri nas razen v Mariboru in Domžalah. Drugje smo trenerji takoj na udaru, če ne gre po pričakovanjih. Pred mano je težka naloga, vendar sem pripravljen na ta velik izziv. Obstati moramo v ligi, vzgajati mlade igralce in še koga donosno prodati. V naši mladi ekipi je od vseh prvoligašev največ igralcev rojenih leta 1995 ali pozneje. Z nami so tudi domači mladi fantje, ki bodo še naprej igrali za mladince. Upam, da bodo tudi v prihodnje tako zagnani. Za zdaj sem zelo zadovoljen, kako delujemo,« je raportiral trener Alen Šćulac, ki hvali ozračje in odnos vodstva kluba ter navijačev v Posavju.

O strategiji osvajanja točk je 46-letni nekdanji branilec dejal: »Pred nami je zelo natrpan urnik tekem. Verjetno v ligi desetih klubov v dveh mesecih in pol še nikoli niso odigrali toliko tekem. Zato bodo zelo pomembni igralci z rezervne klopi, da bodo zadovoljni in ambiciozni vstopali v igro ter še izboljšali in pospešili našo igro. Dovolj širok izbor igralcev bo odločilen v tem hudem ritmu. Mi smo dobili kakovostne nove igralce, ki tudi karakterno spadajo v našo ekipo. Mislim, da smo kar pri vseh zadeli, žal mi je le, da sta se poškodovala vezist Nemanja Ahčin in napadalec Marin Perić. Prvi je že operiral kost v stopalu, drugi pa bo moral operirati koleno in je za nas že izgubljen v tej sezoni.« Toda Šćulac zaradi tega ni nič kaj pesimističen, saj z velikim žarom pričakuje nadaljnji razvoj obetavnih Davida Kovačiča, Jana Gorenca in Esterja Soklerja (vsi letnik 1999), hkrati pa hvali mladinca Tomaža Zakrajška in Gašperja Koritnika. "Verjamem, da lahko tu ponovim uspešno zgodbo, ki sem jo imel z Dekani v drugi ligi." Ob tem upa, da bo s klubom dolgoročno sodelovanje sklenil še en veliki up iz domače šole, to je 15-letni napadalec Benjamin Šeško. V prestopnem roku so v Krško prestopili: Aleksander Kulinits (Estonija), Luka Vekić (Jadran Dekani), Marco Da Silva (Francija), Nemanja Ahčin (Srbija), Lior Nesher (Izrael), Marin Perić (Hrvaška), Boris Vidović (Radomlje), Macario Hing-Glover (ZDA), Luka Volarič (Domžale) in Sandi Ogrinec (posojeni član Maribora). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije