LIGA PRVAKOV

Sanjski večer za Sarmo

Samir Handanović drevi proti Liverpoolu prvič v osmini finala lige prvakov.
Fotografija: V tekoči sezoni je v 2910 minutah prejel 26 golov, 13-krat je ohranil mrežo nedotaknjeno. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Odpri galerijo
V tekoči sezoni je v 2910 minutah prejel 26 golov, 13-krat je ohranil mrežo nedotaknjeno. FOTO: Alberto Lingria/Reuters

Dobra štiri leta po tem, ko je Liverpool pod taktirko Jürgna Kloppa zabil Mariboru in Jasminu Handanoviću skupno kar 10 golov, se bo angleškemu nogometnemu velikanu z Interjem po robu postavil še njegov bratranec Samir Handanović. Branilci italijanskega naslova se po desetletju vračajo v izločilne boje lige prvakov, v katerih bo 37-letni vratar branil prvič v karieri. Zaradi kartonov ne bo igral standardni vezist Nicolo Barella.

»Inter ni naključno v osmini finala, dobro zna izkoriščati slabosti tekmecev,« je pred tekmo za Corriere dello Sport povedal Rafael Benitez, nekdanji trener obeh ekip. »Liverpool? Posebej bi omenil Dioga Joto, ki z lahkoto prihaja v priložnosti,« je dodal Benitez, evropski prvak z Liverpoolom leta 2005. Inter je v prvenstvu (ima tekmo manj) spet predal vodilni položaj Milanu, v začetku februarja je izgubil tudi mestni derbi. Sledili sta še težki tekmi z Romo (2:0) in Napolijem (1:1), ko je blestel Handanović in je za točko v drugem polčasu zadel Edin Džeko.

Nekdanji član Manchester Cityja se bo gotovo znašel pod Kloppovim drobnogledom, Simoneju Inzaghiju pa pred spektaklom na San Siru ni ušlo, da je Liverpool v novem letu še nepremagan in je dobil zadnjih šest od devetih tekem. Sadio Mane in Mohamed Salah sta po napornem afriškem prvenstvu šele v nedeljo skupaj začela prvo tekmo in proslavila minimalno zmago v Burnleyju. Rdeči so v tej evropski sezoni še stoodstotni.

Propadli eksperiment

Mlada ekipa Salzburga s slovenskim napadalcem Benjaminom Šeškom je že s prebojem v osmino finala proslavila zgodovinski uspeh. Pred domačimi gledalci je osvojila 90 odstotkov točk v skupinskem delu, drevi pa jo proti Bayernu (21.00) čaka tekma leta. Šeškov nastop zaradi poškodbe visi v zraku, brez slovenskega asa je Salzburg minuli konec tedna po preobratu slavil pri Rapidu (2:1). Povsem drugačno je bilo razpoloženje na Bavarskem po porazu pri Bochumu (2:4), ki je štirikrat zadel v prvem polčasu.

Kaj takšnega se Bayernu ni primerilo že skoraj 50 let. Nemški mediji so se lotili eksperimentiranja trenerja Juliana Nagelsmanna s postavitvijo 4-1-4-1. »Seveda sem samokritičen, zamisel se mi ni posrečila. Morda bi se moral odzvati že pred polčasom,« je dejal. Proti Salzburžanom naj bi se vrnil k manj napadalni postavitvi z dvema obrambnima vezistoma, ki bosta pomagala v spopadu z avstrijskim napadalnim strojem, ki ga Nagelsmann kot nekdanji trener bratskega Leipziga seveda odlično pozna. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije