MMA

Rus poskušal z Jurišičem obračunati tudi po dvoboju

Uroš Jurišič na borilnem spektaklu KSW po točkah izgubil s Šamilom Musajevom. Ruski borec se je po obračunu v Lodžu še enkrat spravil na Ljubljančana.
Fotografija: V Lodžu je prvič okusil grenkobo poraza. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
V Lodžu je prvič okusil grenkobo poraza. FOTO: Tomi Lombar

Uroš Jurišič, slovenski mojster mešanih borilnih športov (MMA), v katerih so dovoljeni tako rekoč vsi meti, prijemi in udarci, je z velikimi pričakovanji odpotoval v Lodž. Čeprav je vedel, da ga bo v kletki pričakal izjemno neugoden tekmec Šamil Musajev, niti za hip ni podvomil o tem, da bo v svoj prid odločil tudi svoj prvi dvoboj na prireditvi poljske organizacije KSW, ki velja za najmočnejšo v Evropi. Zato je bilo razočaranje 28-letnega Ljubljančana, ki je sicer luč sveta ugledal v Kanadi, še večje, potem ko je slišal, da je po soglasni sodniški odločitvi zmagal leto mlajši Rus iz Dagestana.

Za vse tri točkovalce je bil s 30:27 boljši Musajev, ki je imel v resnici pobudo večji del zelo kakovostnega obračuna v velterski kategoriji (do 77 kilogramov). Navsezadnje je našemu borcu, ki se je zelo dobro kosal s favoritom na stavnicah in je imel tudi svoje trenutke, zadal več čistejših udarcev, tako nožnih kot ročnih, ki so odmevali po dvorani. Za nameček je Jurišiča večkrat zrušil na tla, vendar ga po drugi strani v petnajstih minutah, kolikor je trajal spopad, tudi ni resneje ogrozil.
 

Dvoboj po dvoboju


Toda z razglasitvijo obračuna v kletki še zdaleč ni bilo konec. Močno naelektreno ozračje v Lodžu je bilo mogoče čutiti do skoraj 750 kilometrov oddaljene Ljubljane, sledil je še besedni dvoboj med člani obeh taborov, pri čemer se zlasti Uroševa trenerja iz Novega Sada nista mogla sprijazniti s porazom varovanca. Začele so padati čedalje težje besede in slednjič je prišlo med trenerji do prerivanja, težko opravičljiv incident pa se je zgodil v ozadju oziroma za televizijskimi objektivi. Ko je namreč Jurišič stopil do Musajeva, ga je tihi morilec, kakor kličejo 27-letnega Dagestanca, prijel, dvignil in silovito vrgel na tla, nato ga je še udaril. K njima so pritekli člani obeh ekip in organizatorjev, ki so potrebovali kar nekaj časa, preden so ju spravili narazen.


Kmalu zatem so akterji incidenta, še naprej obkladajoč se z zmerljivkami, vendarle zapustili kletko, sodeč po fotografijah, ki so preplavile družabna omrežja, pa so poskušali obračunati tudi na poti v slačilnico. Škandalu, ki je odmeval v ZDA, bo zagotovo sledil epilog. Po odločitvi za zeleno mizo bo tudi jasno, ali bo ostalo pri objavljenem rezultatu. Odgovorni bodo v prihodnjih dneh verjetno odločali tudi o tem, ali bo lahko Musajev v statistiki obdržal 14. zmago (10 jih je dosegel s prekinitvijo) in ali bo Jurišiča na ta dan za čimprejšnjo pozabo še dolgo spominjal prvi profesionalni poraz (po enajstih zaporednih zmagah).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije