Roman Bezjak že Olimpijina preteklost

Zeleno-beli sestankovali za prihodnost. Junija bo prostih kar 15 igralcev.
Fotografija: Roman Bezjak (levo) je proti Muri bržčas odigral zadnjo tekmo za Olimpijo. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Roman Bezjak (levo) je proti Muri bržčas odigral zadnjo tekmo za Olimpijo. FOTO: Blaž Samec

Optimisti upajo, da se bo nogometno prvenstvo nadaljevalo, nejeverni tomaži raje kujejo načrte za novo sezono. V katero skupino sodijo Milan Mandarić in njegovi najtesnejši sodelavci pri Olimpiji, vodilnem moštvu 1. SNL, naj bi razkril včerajšnji sestanek. Vsebina ni bila skrivnostna, kakšno stališče je zavzel klub, dogovor ali akcijski načrt za sedanjost in prihodnost, pa še ni bilo znano.

Razmere so skrajno resne, zato se je sestanek pošteno zavlekel, predvsem je bilo treba določiti vrstni red scenarijev oziroma prednostne naloge, ki jih še vedno narekuje epidemija koronavirusa. Olimpija je na srečo še pravočasno razrešila licenčne zahteve. Če se sezona ne bo nadaljevala, se bodo lahko Ljubljančani na podlagi rezultatov po 25 krogih veselili lovorike, s čimer se jim obetajo kvalifikacije za ligo prvakov in nekoliko zajetnejša denarna nagrada.
 

Predsednik ustavil plačilo


Mandarić je bil prvi med enakimi, ki je napovedal klestenje stroškov in druge varčevalne ukrepe, med katerimi so bile najbolj izstopajoče plače igralcev. V klubu so pripravili načrt, za koliko jih bodo znižali (od 20 do 50 odstotkov), a niso upoštevali odziva nogometašev. Prav ta za poslovanje kluba neprijetna podrobnost je predsednika kluba spodbudila k celovitejšemu pristopu oblikovanja rešilnega scenarija.
Nogomet Olimpija Triglav 25.2.2020 Ljubljana Slovenija

[Olimpija,Triglav,nogomet,Ljubljana,Slovenija]
Nogomet Olimpija Triglav 25.2.2020 Ljubljana Slovenija [Olimpija,Triglav,nogomet,Ljubljana,Slovenija]

Brez zapletov ni šlo. Prvega je sprožil slovenski reprezentant Roman Bezjak, ki je – po naših virih – že končal sezono. Izkoristil je člen v pogodbi, po kateri bi mu morala Olimpija do določenega datuma izplačati večjo vsoto denarja (več kot 30.000 evrov), da bi tudi končal sezono v Olimpijinem dresu. Ker je bila epidemija hitrejša in je konec sezone na igrišču vprašljiv, je Mandarić razumljivo potegnil zavoro in ni izpolnil dogovora.

Hitronogi napadalec, ki je februarja v zadnjem trenutku izbral Olimpijo, da je sploh lahko nadaljeval sezono po odhodu s Cipra (Apoel), je predsednikovo potezo razumel tako, kot da ga noče, in je z zeleno-belimi prekinil sodelovanje. Enaintridesetletni Korošec s Prevalj je spomladi igral na petih tekmah (239 minut) in dosegel en gol.
 

Kdo bo še ostal?


Bezjakov (ne)odhod je zgolj naznanil konkretno prenovo moštva po koncu epidemije. Pri Olimpiji namreč niso izključni kovači svoje sreče, saj bodo nekaterim vidnejšim igralcem junija potekle pogodbe, med njimi Stefanu Saviću, Tomislavu Tomiću, Mariu Jurčeviću, medtem ko se bosta morala posojena Luka Menalo in Bojan Knežević vrniti v matični klub. Po dogovoru bi ju Dinamo lahko tudi vrnil.

Miralem Samardžić, ki hkrati ni poceni, bržčas ne bo izpolnil kvote števila tekem, da bi se mu pogodba avtomatično podaljšala še za eno sezono, Magny Bagnack (pogodbo ima še do junija 2021) je z eno nogo že leto dni na letalu. Res pa je, da je na Olimpijinem seznamu 55 pogodbeno vezanih igralcev še vedno dovolj kakovostnih za šampionsko bitko v domačem prvenstvu. Junija se bo pogodba iztekla petnajstim nogometašem. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije