ROKOMET

Rokometni klub Gorenje Velenje: Skupaj bomo potegnili voz naprej

Rokometaši Gorenja so ostali brez možnosti za osvojitev lovorike. Po porazu z Vojvodino direktor David Miklavčič ne dela preplaha.
Fotografija: David Miklavčič (desno) zaupa trenerju Zoranu Jovičiću.
FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje
Odpri galerijo
David Miklavčič (desno) zaupa trenerju Zoranu Jovičiću. FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje

Razočaranje je mila beseda za stanje duha v rokometnem klubu Gorenje Velenje. V mesecu dni je ekipa Zorana Jovičića zapravila priložnost, da bi sezono končala z lovoriko. Prvi poraz v Celju je ose oddaljil od boja za naslov v državnem prvenstvu, drugi je pomenil slovo od pokalnega tekmovanja, nazadnje je sledil še domači šok z Vojvodino v četrtfinalu pokala EHF, po katerem so glas dvignili tudi Šaleški graščaki. Kljub temu v Rdeči dvorani ni preplaha, direktor David Miklavčič pa ne napoveduje ukrepov. Cilj je zdaj drugo mesto v ligi NLB.

Da smo razočarani, ne skrivamo,« je po sobotnem porazu z Vojvodino s 26:30, potem ko so Velenjčani v Novem Sadu zapravili šest golov prednosti in izgubili s 30:31, priznal bivši kapetan iz zdaj prvi operativec Miklavčič. »Obetali smo si drugačen razplet, želeli, da nas adrenalin drži do konca sezone. Ni se izšlo, a ni konec sveta. Zdaj se bomo borili za to, kar je še ostalo, torej za drugo mesto. V športu ni prostora za preteklost. V sredo nas že čaka težko gostovanje pri Krki,« je pogled naprej usmeril Miklavčič, ki ne napoveduje ukrepov: »Vemo, kako težko je sestaviti ekipo s takšnim proračunom. Včasih ti 'rata', včasih ne. Bile so poškodbe, bolezni, zmanjkalo nam je športne sreče. Kot da bi se vse zarotilo proti nam. Če v težkih časih delaš poteze na vrat na nos, samo da nekaj narediš, se to običajno ne izplača. Spomnim se, kako smo pred tremi leti po porazu z Izolo pristali na četrtem mestu zaradi prekinitve lige ob izbruhu covida-19, pa bili v naslednjem letu prvaki. Treba je ustaviti žogo, razmisliti in iti naprej. Če se iz porazov nekaj naučiš, lahko napreduješ, in upam, da nam je bila to dobra šola.«

Navijači, ki so običajno zelo potrpežljivi, so na facebooku igralcem med drugim očitali pomanjkanje borbenosti in moštvenega duha. »Vsak ima pravico, da pove, kaj misli. To je zapisano v ustavi. Ampak jaz kot bivši igralec lahko zatrdim, da so si fantje zares želeli zmago. Dokazali bomo, da imamo v rokah in nogah še kar nekaj dinamita in se navijačem oddolžili za ta poraz,« pove Miklavčič.

Šola tudi za Tajnika

V prejšnji sezoni je bilo Gorenje lepo presenečenje v evropski ligi, glavni akter pa Domen Tajnik, ki letos ne kaže tiste forme. Tudi na reprezentančni klic se ni odzval. Čemu korak nazaj?

»Glede reprezentance tega ne bi obešal na veliki zvon. Domen je dobil klic tri dni prej, ko ga ni bilo več v Sloveniji. Gotovo si še vedno zelo želi biti reprezentant. Moramo vedeti, da je še vedno mlad igralec. Zapadel je v določeno krizo, vsak vrhunski športnik mora tudi skozi takšne čase. Prvič je izkusil zanimanje drugih klubov. Stojimo mu ob strani in verjamemo, da bo kmalu spet pravi,« optimizem ohranja direktor Miklavčič: »Ni časa za obžalovanje in razmišljanje o ukrepih. Treba je zbistriti glave, vsak posebej in vsi skupaj moramo povleči voz naprej.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije