SVETOVNO PRVENSTVO

Roglič razveselil navijače, s Pogačarjem bosta združila moči

Nastopil bo le na cestni dirki, ne pa tudi v kronometru.
Fotografija: Olimpijski prvak v kronometru na svetovnem prvenstvu ne bo nastopil. FOTO: Christian Hartmann, Reuters
Odpri galerijo
Olimpijski prvak v kronometru na svetovnem prvenstvu ne bo nastopil. FOTO: Christian Hartmann, Reuters

Kolesarska zveza Slovenije je sporočila imena reprezentantov, ki bodo tekmovali na 94. svetovnem prvenstvu v Belgiji, ki bo v mestih Brugge in Leuven med 19. in 26. septembrom. Prvi imeni slovenske vrste bosta Primož Roglič in Tadej Pogačar. Prvi bo nastopil le na cestni dirki, drugi pa tudi v vožnji na čas.

Roglič je že pred časom dejal, da nastopa na svetovnem prvenstvu ne načrtuje, a se je očitno vendarle odločil za cestno dirko. V kronometru, v katerem je letos postal olimpijski prvak, ne bo nastopil, za medaljo pa se bo tako namesto njega boril Pogačar, za katerega na olimpijskem kronometru v Tokiu ni bilo mesta. V vožnji na čas bo nastopil tudi Jan Tratnik, ki bo del obeh preizkušenj. Na cestni dirki bodo še Matej Mohorič, Domen Novak, Luka Mezgec, Jan Polanc in David Per, rezerva pa je Žiga Jerman.

Pri dekletih bo v vožnji na čas in cestni dirki tekmovala Eugenia Bujak, samo na cestni dirki pa Urška Žigart, Urška Bravec in Špela Kern.

V Belgiji bodo tekmovali tudi mladinci in člani do 23 let. Med zadnjimi bosta v vožnji na čas vozila Nik Čemžar in Anže Skok, na cestni preizkušnji pa Matevž Govekar. Med mladinci bo v obeh disciplinah dirkal Jaka Špoljar, na cestni dirki pa še Fabijan Kralj, Vid Jeromel in Aljaž Turk.

Pri mladinkah pa bosta Nika Bobnar in Pija Galof tekmovali tako v cestni dirki kot vožnji na čas, samo na cesti pa Nuša Moroz.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije