ODBOJKA

Reprezentančna mrzlica tudi v ligi?

Zmaji večino prometa opravili že na začetku prestopnega roka. V Kamniku z zvenečima tujima okrepitvama v lov na lovoriko.
Fotografija: Jan Pokeršnik se je z mivke spet vrnil v dvorano – v dres ACH Volleyja. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Jan Pokeršnik se je z mivke spet vrnil v dvorano – v dres ACH Volleyja. FOTO: Leon Vidic

LJUBLJANA — Ali bo odbojkarska evforija, ki jo je z drugim srebrom na evropskih prvenstvih podžgala slovenska moška izbrana vrsta, trajala vsaj nekaj časa, bo prvič jasno že ta konec tedna, ko bodo po poletnem počitku znova oživeli ligaški parketi. Lovoriko bodo branili odbojkarji moštva ACH Volley, obeta pa se precej razburljivejša sezona kot minula leta.

Ljubljančani so v prestopnem roku zadržali kakovostno raven ekipe, najresnejši tekmec Calcit Volley pa se je izdatno okrepil in že v pripravljalnem obdobju dokazal, da utegne biti še bližje zmajem kot doslej. Pri državnem prvaku so glavnino prometa opravili že v začetni fazi prestopnega roka in so se pod taktirko Matije Pleška, ki ostaja na trenerskem stolčku, nato mirno pripravljali za sezono, v kateri bodo spet igrali tudi v ligi prvakov.

Sprememb v kadru ni bilo veliko, moštvo je zapustil eden najboljših liberov na evropskem prvenstvu Jani Kovačič, ki se je preselil v Italijo, odšla sta tudi tujca, sprejemalca Tima Polujan in Jori Mantha, ter podajalec Jan Brulec, ki se je vrnil v Kamnik. Vrzel so zakrpali tujca Kyle D'Agostino (ZDA, libero) in Božidar Vučićević (Srbija, korektor), reprezentančni sprejemalec Matej Kök, libero Žiga Kumer in dolgoletni kapetan Andrej Flajs, ki je zamrznil status upokojenca. »Na zadnjem turnirju v Novem Sadu sem želel spočiti Jana Pokeršnika, ki se po vrnitvi z mivke še privaja na dvorano, in Vučićevića, ki je zaradi poškodbe začel trenirati šele pred kratkim,« je poudaril Pleško.
 

Bolgar, Poljak in Brazilec


Da bo ljubljanska pot do lovorik vsaj malo trnova, bodo poskušali poskrbeti Kamničani, ki so šli po stopinjah ACH Volleyja in v korektorsko dvojico postavili tujca – ob Brazilcu Maxsonu Pereiri, ki je minulo sezono izpustil zaradi poškodbe, so angažirali vrhunskega igralca, 36-letnega in 197 cm visokega Bojana Jordanova, dolgoletnega bolgarskega reprezentanta (3. mesto na SP 2006) in nazadnje člana Panathinaikosa.

To bo najuglednejši tujec doslej pri Calcitu, druge okrepitve pa so nekdanji reprezentanti Jan Planinc (libero), Mario Koncilja (bloker), Jan Brulec in še en odlični tujec, 28-letni in kar 208 cm visoki poljski sprejemalec Milosz Hebda, bivši član Gdanska in Belchatowa, ki je v kamniškem kadru zamenjal Rusa Dmitrija Babkova.

Ekipo so zapustili še Aleksandar Ivković, Primož Vidmar in njen najvišji člen (214 cm), reprezentančni bloker Sašo Štalekar. »Dobili smo dobra tujca, vsaj kar zadeva pristop, odnos, profesionalnost, ki bi znala biti velika okrepitev za to ekipo,« poudarja povratnik na trenerski stolček Marko Brumen, ki je zamenjal Aleša Hribarja

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije