LIGA PRVAKOV

Real ne bo jurišal na PSG

Drevi bomo dobili še dva četrtfinalista nogometne lige prvakov. V Madridu in Parizu igrata 1,7 milijarde evrov vredni ekipi.
Fotografija: Neymar, Lionel Messi in Kylian Mbappe so strah in trepet tekmecev PSG. FOTO: Eric Gaillard/Reuters
Odpri galerijo
Neymar, Lionel Messi in Kylian Mbappe so strah in trepet tekmecev PSG. FOTO: Eric Gaillard/Reuters

Real Madrid in PSG naj bi drevi uprizorila eno od najtežje pričakovanih bitk te sezone v ligi prvakov. Parižani uživajo minimalno prednost (1:0), Madridčane na krilih glasnih navijačev ne bi bilo modro odpisati v boju za četrtfinale paradnega tekmovanja Uefe. Zagotovo je možen tudi podaljšek. En četrtfinalist lige prvakov je že znan, formalno ga bomo dobili po drugi tekmi večera med Manchester Cityjem in Sportingom (5:0).

Realov trener Carlo Ancelotti je v zadnjem obdobju večkrat preizkusil taktiko visokega pritiska, s katero je zmlel tudi Real Sociedad. Tovrstni koncept bi bil v dvoboju s PSG bolj tvegan, saj bi Real odprl – v primeru izgubljene žoge – veliko prostora za Neymarja in Kyliana Mbappeja. Nastop slednjega je resda vprašljiv.

»Če bomo igrali visoko, bo naša obramba ranljiva. Ključna bo potrpežljivost nas in navijačev. Pripravljamo se na PSG z Mbappejem v enajsterici. Kako ga ustaviti? Tako kot Messija, Neymarja – z intenzivno igro in strnjenim blokom. Ne moremo igrati brezglavo, saj nam ni treba zabijati golov, ampak moramo le zmagati,« je prepričan Ancelotti, kar morda pomeni, da bi lahko na stadionu Santiago Bernabeu spremljali uspavanko. To je v resnici nemogoče pričakovati.

Realova ekipa je cenejša (780:910 v milijonih evrov) in starejša (27,8:25,9 leta). Bomo videli, kako bo na Realovo igro vplivala odsotnost kaznovanih Mendyja in čvrstega Casemira, kako morebitna odsotnost Tonija Kroosa. Zimzeleni Luka Modrić bo imel enormno odgovornost v zvezni vrsti Madrida. Če Kroos ne bo nared, bo gradil napade Hrvat, Ancelotti bi lahko presenetil Mauricia Pochettina s prehodom v sistem igre 4-4-2 (oba trenerja v tej sezoni gojita model 4-3-3).

Verjetni enajsterici, Real (4-3-3): Courtois; Marcelo (Nacho), Alaba, Militão, Carvajal; Modrić, Camavinga (Kroos), Valverde; Vinicius, Benzema, Rodrygo (Asensio); PSG (4-3-3): Donnarumma; Mendes, Kimpembe, Marquinhos, Hakimi; Verratti, Pereira, Gueye; Mbappe, Messi, Neymar.

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije